Stiže Sveti Nikola. Izdvojili smo najbolje poklone za mališane

Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju – jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju. Sveti Nikola već kuca na vrata, a sigurno ćete ovaj vikend provesti u shoppingu tražeći najbolje darove za svoje mališane. U njihove cipelice, ili pokraj njih, smjestit ćete omiljene slatkiše, grickalice, čokoladice, ali i pokoju igračku. Da ne morate previše mozgati izdvajamo najbolje poklone za Svetog Nikolu.

Društvene igre

Uvijek dobra ideja za dar su društvene igre. One, kao što i sam naziv kaže – pozivaju na druženje, igru, socijalizaciju s drugom djecom.

Šah 3u1 (šah-dama-mlin)

Za klince 6+ uz šah 3u1 (šah-dama-mlin) zabava je neizbježna. Igra za igrom se promišlja s velikom koncentracijom.

Farma

A za mališane od 2+ godine kao stvorena je društvena igra Farma. Unutar ovog seta nalaze se četiri različite društvene igre. Različite aktivnosti će potaknuti zanimanje djece i kombiniranjem igara set će uvijek biti interesantan.

Drveni set za pecanje

Je li i vama u djetinjstvu jedna od najdražih igara bila ona gdje ste pecali ribe i trudili se svojom mirnom rukom i dobrom koncentracijom biti bolji od starijeg brata ili sestra i roditelja? Dok danas djeca od malena tipkaju po ekranima pametnih telefona, dajte im u ruke opipljivu igru svoga djetinjstva – drveni set za pecanje, sigurno će uživati!

Društvene igre mogu biti izuzetno korisne za razvoj djece iz različitih razloga. Između ostalog, pomažu u razvoju socijalnih vještina. Često zahtijevaju suradnju, komunikaciju i međusobno djelovanje između igrača. Djeca uče kako dijeliti, čekati svoj red, slušati druge i izražavati svoje misli i osjećaje. Društvene igre mogu poticati razvoj kognitivnih vještina poput logičkog razmišljanja, strategijskog planiranja, rješavanja problema i pamćenja. Također, potiču maštovito razmišljanje i kreativnost, a djeca mogu naučiti kako se nositi s pobjedama i porazima te kako razvijati empatiju prema drugima.

Što ću biti kad odrastem

Hoćete li odgojiti malog kuhara/kuharicu ili pak vatrogasca/vatrogaskinju? Možda će se ipak uhvatiti građevine? Ili ugostiteljstva? Ili pak – glazbe? Ma mogu biti što god požele, a vi im probudite maštu.

Kuhinjski set


Guralica za djecu Slastičarnica


Drvena pećnica za pizzu


Drveni set voće i povrće


Drvena kutija s alatom


Drveni vlak na baterije


Vatrogasna postrojba


Tamburin


Ukulele za djecu


Pročitajte više: Didaktičke igračke: što su i zašto ih uvesti u svakodnevnu igru?


Didaktičke igračke

Didaktička igračka je igračka koja podučava, poboljšava motoričke i kognitivne sposobnosti, koordinaciju ruku i oka. To je igračka koja će definitivno privući pažnju djeteta, utjecati na njegovu koncentraciju i motoriku te raditi na poboljšanju istog. Didaktičke igračke mogu se ponuditi djetetu od najranije dobi. Već pri rođenju djeca reagiraju na vanjske podražaje stoga će didaktička igračka biti prva stepenica u njihovom razvoju.

Umetaljka – učimo brojati povrće

Moj prvi drveni mozaik


Blagajna


Edukativni set za učenje vezanja vezica

Ove i još mnogo drugih igračaka i stinica za svoje klince i klinceze možete pronaći na webshopu Klinci.hr.

Članak je pripremljen u suradnji s Klinci.hr.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -