Svjetska nagrada “EY Poduzetnik godine” dodijelit će se i u Hrvatskoj

Ernst & Young Hrvatska (EY), jedna od najvećih svjetskih revizorsko-konzultantskih tvrtki, od danas u Hrvatskoj pokreće najveći globalni projekt namijenjen nagrađivanju poduzetnika – EY Poduzetnik godine.

Poduzetnik godine odlikuje se poslovnom izvrsnošću

Prijave za ovu laskavu titulu i nagradu otvorene su do 21. studenog i ne iziskuju nikakve troškove za kandidate, već je jedini uvjet da ispunjavanju zadane uvjete poslovne izvrsnosti. Pravo prijave imaju svi poduzetnici zaslužni za poslovni uspjeh tvrtke, s najmanje dvije godine na upravljačkoj poziciji u kontinuitetu. Jednako tako, isti moraju imati značajan vlasnički udio u tvrtki ili ukoliko se radi o dioničkom društvu, kandidat mora biti suvlasnik i imati status kojim je u mogućnosti utjecati na donošenje odluka i djelovanje upravnog odbora te da tvrtka ne može biti podružnica ili predstavništvo strane tvrtke.

U izboru najboljih poduzetnika, koje krasi poduzetnički duh, inovativnost, strateška usmjerenost, osobni integritet te nezaobilazni financijski pokazatelji, sudjelovati će neovisni i stručni peteročlani žiri.  Čine ga poznati poduzetnici Nenad Bakić, Saša Cvetojević, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić i dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager. Predsjednik žirija, kojeg čine iskusni poslovni lideri koji mogu prepoznati nove lidere i njihov uspjeh te stručnjaci za poduzetništvo iz akademskog područja ili drugih područja, bit će predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Poduzetnik godine treba popraviti imidž poduzetništva u javnosti

„Cilj pokretanja projekta EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj je pridonijeti izgradnji boljeg poslovnog okruženja, razvoju pozitivne poduzetničke klime, nagraditi i promovirati kvalitetne i uspješne poduzetničke prakse te najuspješnijim poduzetnicima pomoći u prezentaciji njihovog poslovanja na nacionalnoj i globalnoj razini. Sagledavajući poduzetničku klimu u Hrvatskoj i status koji u javnosti imaju hrvatski poduzetnici, shvatili smo da je svim snagama potrebno pridonijeti promjeni raspoloženja i imidža poduzetništva koje je danas prisutno u javnosti“, istaknuo je na predstavljanju projekta Berislav Horvat, Country Managing Partner EY Hrvatska.

Dobitnik priznanja EY Poduzetnik godine bit će proglašen u Zagrebu 19. ožujka 2015. godine na gala večeri, dok će se ime pobjednika dobiti među pet prethodno izabranih i javnosti predstavljenih finalista natjecanja.

Svi zainteresirani poduzetnici više informacija o projektu EY Poduzetnik godine™ te mogućnostima prijave mogu saznati na internet stranici http://www.ey.com/hr/eoy ili se direktno javiti putem elektroničke pošte: [email protected].

Poduzetnik godine

Foto: EY

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više