Tajna produktivnosti uspješnih mama poduzetnica je otkrivena

Sve žene koje obavljaju odgovoran posao znaju koliko je stizanje baš svih poslovnih i privatnih obaveza zahtjevan zadatak. Sastanci, eventi, poslovni ručkovi, dječje priredbe i pisanje zadaća samo su neki od primjera dnevnih zadataka koji su na svakodnevnoj listi mnogih žena u biznisu.

Tajna produktivnosti: radi gdje god stigneš!

Iz tog razloga, jedini način da na sve te stvari stavite kvačicu jest – multitasking. Pa čak i u situacijama koje možda na prvu ne povezujete s tom, sve više potrebnom vještinom. Jedna od njih je i odlazak frizeru, a kako to rade stvarne žene pročitajte u nastavku!

Primjer koji nadahnjuje

Emma Isaacs svoj prvi posao je pokrenula s 18 godina, a danas je na čelu projekta koji okuplja nekoliko tisuća ljudi. Naime, ona je osnivačica i CEO platforme i najveće zajednice za poslovne žene u Australiji, Business Chicks.

Njena misija je ohrabrivati žene, a to radi kroz nekonvencionalni pristup koji se bazira na ljubaznosti, optimističnosti i usmjerenosti drugima. Njen angažiran projekt prepoznat je u brojnim svjetskim medijima, a u svojem djelovanju susrela se i s poznatim imenima poput Richarda Bransona, Ariane Huffington i Billa Gatesa.

Emma i njen tim kroz evente, časopis i portal savjetuju o temama koje mogu značajno utjecati na poslovni i privatni uspjeh. Ova vrsna poznavateljica ženskog poduzetništva i lidersta svoje iskustvo dijeli i kroz osobni blog, na kojem govori o svojoj knjizi i svemu što smatra važnim za podijeliti sa svima koji kreću na put prema ostvarenju snova.

Prije tri godine iz Australije se preselila u SAD, gdje je pokrenula američku inačicu ovog brenda. Sada tamo živi sa suprugom i čak petero djece, koje ponosno odgaja u duhu feminizma. Uz veliku obitelj i sve poslovne obveze, Emmi ne ostaje puno vremena za odmor i isključivanje od svijeta.

Dokaz tomu je i fotografija koju je nedavno objavila na Instagramu, gdje ju prati 37 tisuća ljudi, a koja prikazuje kako se posao sa djetetom uz sebe obavlja i – kod frizera. Captionom „današnja verzija obavljanja zadataka“, pokazala je da zaposlene žene ne gube vrijeme ni u trenucima kada bi se možda očekivano trebale posvetiti samo sebi. Nije lako voditi posao, zar ne?

Ne možemo si dopustiti gubitak vremena

Svi koji prate Women in Adria znaju da je riječ o zajednici koja neprestano radi na poboljšanju uvjeta za zaposlene žene. Takva misija zahtijeva i posvećenost, koja sa sobom nosi i odricanje od dijela slobodnog vremena.

Eventi, umrežavanje, promocija i konstantna angažiranost oko članica samo su neki od razloga zašto i naša CEO Ivana Matić svoj posao ponekad nosi, ne samo kući, već i – frizeru.

„Redovito nosim računalo kod frizera jer bi mi bio preveliki gubitak vremena da samo sjedim. A dok je boja na glavi ili dok fen radi, uspijem zaista puno napraviti. Isto se događa i kad sam na kozmetičkom tretmanu – maska je na licu, ali mobitel je uvijek kraj mene!”

Posljednje pripreme pred sastanak, dovršavanje prezentacije ili objava na društvenim mrežama – frizerski ili kozmetički salon jednako je dobra lokacija za obavljanje tih zadataka kao i ured!

View this post on Instagram

Pripreme za konferenciju #mamepoduzetnice

A post shared by Ivana Matic (@ivanawia) on

Laptop umjesto chit-chata

Jesu li zaista frizerski saloni preplavljeni ženama koje sada, osim u svoj odraz u ogledalu, gledaju u ekrane i obavljaju posao, upitali smo Sanju Čabraju iz frizerskog salona Dessange.

„Ima sve više žena koje tako koriste vrijeme u salonu. Nerijetko odgovaraju na mailove na laptopima, a primjećujem, sve češće i na tabletima. To uglavnom uspijevaju za vrijeme bojanja kose i feniranja“, rekla nam je Sanja i potvrdila ovaj sve popularniji trend (i nužnost).

Užurbani način života i očekivanja sa svih strana zasigurno opterećuju sve zaposlene, a žene možda i više, ali ovakve navike svakako se slažu s onom „getting things done“.

Foto: Unsplash, Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

 1. Članak je glup da ne kažem blesav na kvadrat.
  Koja je svrha rada 24h na dan? Imate vrijeme kada nekada doista morate odraditi nešto i biti involvirani cijeli dan ALI svesti svoj život na samo rad…
  Tu budalaštinu su uveli kapitalisti koji nemaju emocionalnu intelugenciju i koji nemaju svrsihovit život.
  Pa su onda razni filmski studiji napravili par filmuća na tu temu i pun k… ljudi pop…lo je tu priču.
  Život se ne sastoji samo od glumatanja pojma busy girl jet je to nešto cool. To nije život i glupo je.
  Život se sastoji od trenutaka prisutnosti, neobaveznog razgovora, uživanja u trenutcima kada apsolutno ništa ne radite već ste samo sretni što postojite i tu ste.
  A ovakvi članci samo one koji nemaju dovoljno soli u glavi i mozga da sami razmišljaju dovedu do toga da počnu glumatati takve stavove i pretvoriti svoj život u besmislenost. A da ne govorim o gluposti Instagram gdje su svi postali dovoljno bolesni da objavljuju svaku jeb… sekundu svog života. Jebo te jesu svi bogovi postali u svojim glavama da ih ovce prate.
  Vaš portal bi trebao imati smisleniji pristup temi ženskog poduzetništva a ne copy paste gluposti sa svih strana svijeta.
  I molim vas ovi shvatite kao dobronamjernu kritiku.

 2. Marija slažem se sa Vama da se život sastoji od trenutaka prisutnosti, neobaveznog razgovora pa čak i čitanja lakih tekstova žutih časopisa u frizerskom salonu ali… vrlo često unatoč toj spoznaji nemam dovoljno vremena za sve što želim a i moram obaviti, napraviti, odgovoriti, hendlati puno stvari odjednom. Zato je spoznaja da neke žene stvari mogu obaviti u frizerskom salonu (jer i za to treba naći vremena) ohrabruju jer često se osjećam da ne hendlam vrijeme učinkovito pa ovako vidim da se i druge mame i žene poduzetnice isto osjećaju. Skroz razumijem što ste htjela reći i ja se nadam da ću u frizerskom salonu ostaviti sve gađete i sve MORAM obaveze ispred vratiju ..jednom…do tad na plažu nosim bilješke…ali taj multitasking nije budalaština, nije ni glumatanje..jednostavno je pojam da nekoliko stvari možemo učiniti u isto vrijeme pa čak i kad to želimo…

 3. Marija i Iva, slažem se sa svim što ste napisale.
  Koja je svrha uspješne poduzetnice ako se nikada ne može opustiti i odmoriti misli od posla.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -