I tate, za promjenu! Mijenjanje pelena nije rezervirano samo za mame

Uključenost oba roditelja u odgoj djeteta vrlo je važna, a mijenjanje pelena nije iznimka. Često se, nažalost, smatra da je to posao samo za majku, što definitivno nije slučaj. City Centar One ne slaže se s tim mišljenjem mnogih. Na tragu toga na svim svojim lokacijama promijenili su ikonicu za signalizaciju prostorije namijenjene za zadovoljavanju osnovnih potreba naših najmlađih.

Tate i mijenjanje pelena: tako počinje ravnopravan odgoj

Iz Centra ističu da su se mnogi dosad pitali mogu li u tu prostoriju i očevi. Dosad je ikonica prikazivala majku i dijete, a sada je na njoj i otac, a uz to stoji i natpis “Ovdje su dobrodošli i mame i tate”. Sasvim je jasno, tvrde, da mijenjanje pelena nije samo posao mame.

“Štoviše, brojna istraživanja pokazuju kako je uključenost oba roditelja u odgoj vrlo važna za boljitak psihičkog i fizičkog razvoja djece. I zato City Centar one uvodi I tate, za promjenu! Simboličnom promjenom ikonice na vratima prostorije, predstavljenom upravo na Međunarodni dan djeteta, cilj je poslati nedvosmislenu poruku – ravnopravan odgoj počinje od pelena“, piše u njihovoj objavi.


Pročitajte više: Muku mučite s promjenom pelena? Evo tri savjeta koji će vam spasiti dan


U SAD-u stvari napredovale brže

Još 2015. godine glumac Ashton Kutcher potužio se na Facebooku na spolnu nejednakost i pitao se zašto se stolovi za previjanje beba ne nalaze i u muškim toaletima. Tada je njegova objava postala viralna, a on je dodao da čim naiđe na jedan takav toalet, dat će mu besplatnu reklamu na svom Facebooku. Bivši gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio odlučio je 2018. godine u sve javne toalete, i muške i ženske, postaviti stolove za previjanje djece.

Vrlo često su očevi isključeni iz ovakvih poslova, a to treba izmijeniti”, izjavio je tada de Blasio, priznavši da je, dok je njegovo dvoje djece bilo sasvim malo, o mijenjanju pelena izvan kuće brigu vodila njegova supruga.

U listopadu 2016. bivši američki predsjednik Barack Obama istaknuo je problem javnih toaleta kad je potpisao Zakon o dostupnosti toaletima u svim situacijama. U skladu s tim Zakonom od svih prostora u vladinu posjedu traži se da imaju mjesto za presvlačenje djece u ženskim i muškim zahodima.

Foto: Canva / City Centar One

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -