5 najboljih TED govora na temu financija

TED (eng. Technology, Entertainment, Design) je globalni skup konferencija u vlasništvu privatne neprofitne fondacije “Sapling Foundation”, pod sloganom “Ideje vrijedne širenja.”

TED govori su, u prvom redu, vrlo inspirativni i informativni, a držali su ih mnogi stručnjaci iz različitih branši, kako bi pomogli ljudima realizirati ideje, osvijestiti prioritete, pokrenuti poslove, uvidjeti pogreške, kako bi ih motivirali na akciju i objasnili neke važne fenomene.

U nastavku donosimo 5 vrlo korisnih TED govora na temu financija.

Rachel Botsman: The currency of the new economy is trust

U ovom je govoru Rachel Botsman govorila o sve popularnijoj „gig ekonomiji“ ili „freelance ekonomiji“, koju su popularizirali milenijalci koje više ne zanimaju klasični načini zapošljavanja. Zato u zamjenu za novac šetaju pse, iznajmljuju slobodne sobe u vlastitim stanovima, voze UBER… Botsman je u govoru istaknula kako se ovakav tip ekonomije temelji na povjerenju. Više je u videu!

Anindya Kundu: The boost students need to overcome obstacles

Anindya Kundu objasnio je kako studenti koji imaju nepovoljne uvjete i dolaze iz siromašnih dijelova svijeta također mogu uspjeti i prevladati sve prepreke na koje nailaze, a kojih je, u usporedbi s preprekama na koje nailaze dobro situirani studenti iz razvijenih zemalja, zaista mnogo.

Cameron Herold: Let’s raise kids to be entrepreneurs

Cameron Herold vjeruje da postoje određeni tipovi osobnosti predodređeni da budu uspješni poduzetnici. Kaže da se to može vidjeti još u ranom djetinjstvu na temelju uspjeha u školi.

David Burkus: Why you should know how much your coworkers get paid

David Burkus otvara tabu temu – iskren razgovor o tome koliko zarađujemo. Jeste li podijelili taj podatak s kolegama? Znate li koliko oni zarađuju? Možda je vrijeme da saznate, a koji je razlog za to, provjerite u ovom vrlo zanimljivom TED govoru.

Neha Narula: The future of money

Neha Narula govori o onome o čemu u posljednje vrijeme svi bruje – kriptovalutama i budućnosti novca. Što se u budućnosti mijenja i na koji način, objasnila je u svom 16-minutnom govoru. Pronađite vremena da ga pogledate!

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više