Tekstilni i modni dizajner Richard Quinn otvara studio “otvorenog tipa” za ispis na tekstil

Tekstilni i modni dizajner Richard Quinn otvorio je Richard Quinn Print Studio, jedinstvenu tekstilnu tiskaru u kojoj prakticira Epsonov sublimacijski ispis i tradicionalni sitotisak. Studio osim usluga tiska nudi pohađanje edukativnih radionica.

Richard Quinn Print Studio

Nakon što je sa svojom živopisnom „cvjetnom“ kolekcijom diplomirao na londonskom fakultetu Central St Martins, Richard je osvojio međunarodnu nagradu H&M Design Award za 2017. godinu te je uključen u popis najutjecajnijih osoba u kulturi za 2017., u  magazinu „Dazed“, a British Fashion Council ga je naveo kao jednog od najzanimljivijih modnih dizajnera.

Njegov novi studio za ispis na tekstil smješten u četvrti Peckham u Londonu koristi digitalni sublimacijski pisač Epson SureColor SC-F9200, u kombinaciji s dvjema linijama za ručni sitotisak.

U ovom prostoru studenti modnog dizajna kao i dizajneri mogu povoljno izrađivati tekstilne uzorke te od Richarda i njegovih suradnika dobiti stručne savjete o različitim tehnikama tiska, bojama, tekstilu i alternativnim materijalima. Richard u studiju k tome dizajnira, tiska i šiva vlastite uzorke visoke mode, a tiskara je otvorena i drugim dizajnerima koji žele tiskati vlastite uzorke.

Richard Quinn Print Studio

„Pisač SureColor mi odgovara jer producira tiskani tekstil vrhunske kvalitete“, kaže Richard. „Prilikom priprema diplomskog rada na fakultetu koristio sam Epsonove pisače i zbog toga mi je važno da i u svom studiju imam na raspolaganju jedan od tih pisača koji može proizvesti živopisne boje te uloviti sve sitne detalje i teksture koje želim. Ovaj fleksibilan stroj omogućava mi slobodu eksperimentiranja s različitim materijalima i novim premazima. Sjajno je kada možete u svega nekoliko sati kreirati dizajn tekstila, tiskati ga i proizvesti odjevni predmet. Ovo je jedinstven studio jer ga vodi dizajner, za druge dizajnere. Posjedujemo znatno iskustvo u rukovanju bojama i materijalima, kako digitalnim tako i tradicionalnim procesima, što je od velike važnosti dizajnerima“.

Richard Quinn Print StudioRichard Quinn međunarodni je ugled stekao dizajnom visoke ženske mode

Richard shvaća važnost potpore studentima dizajna povoljnim uslugama tiska i edukativnim radionicama. „Zanimanje za suradnju već je pokazao fakultet Central St Martins, gdje sam i ja studirao, ali i sveučilišta iz drugih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva“.

“Richard je pripadnik nove generacija mladih dizajnera koji koriste Epsonovu tehnologiju digitalnog ispisa na tekstil kako bi proizveli izuzetne kolekcije visoke mode s kojima osvajaju međunarodna priznanja“, kazao je Richard Barrow iz tvrtke Epson Europe. “Godina 2017. biti će vrlo uzbudljiva i rado ćemo podržati Richarda u izgradnju studija i kreiranju novih modnih kolekcija“.

Pratite Richard Quinn Print Studio na Instagramu: @rqstudio

Foto: Richard Quinn Print Studio

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više