Tenisice i odijelo novi su power look. Stilist otkriva kako ih kombinirati

Na našim eventima, na poslovnim sastancima, na subotnjoj špici… Svugdje primjećujemo modne kombinacije koje spajaju odijela i tenisice, eleganciju i udobnost, a takvu je nosila čak i predsjednica Mađarske Katalin Novák. Sjajne kombinacije ta dva komada viđale smo i na našim konferencijama. Neke od njih nosile su Amina Karić, potpredsjednica operacija u Authority Partners te Jasna Fumagalli, članica uprave u Nexi. Možemo o tome govoriti kao o novom trendu; možemo reći i da to nije ništa novo, već je svakodnevica ljudi kojima je i u poslovnom svijetu na prvom mjestu udobnost, ali jedno je sigurno – uživamo u ovakvim nesvakidašnjim outfitima! Modni dizajner i stilist Damir Begović otkrio nam je što misli o ovakvim kombinacijama, ali i kako najbolje možemo iskombinirati tenisice i odijelo.

Tenisice ne bi trebale jako odskakati bojom

Prisjeća se 2014., kada je pokojni Karl Lagerfeld stavio tenisice na Chanel Haute Couture reviju za proljeće/ljeto te godine. One su postepeno ulazile u garderobe i polako su se počele penjati na tronu popularnosti obuće. Begović objašnjava da je trend kombiniranja tenisica s poslovnim odijelima već neko vrijeme aktualan i da je postao „normalan“ moment u odijevanju poslovnih ljudi.

„Apsolutno podupirem rušenje tih ustaljenih granica odijevanja, pogotovo u poslovnom svijetu, jer su klasična odijela često dosadna sama po sebi. Vjerujem da će taj spoj udobnosti i modernog ‘pomlađenog looka’ odijela ostati još dugo prisutan“, istaknuo je.

A sad, kako to najbolje učiniti? Najvažnije je, smatra, da u poslovnom okruženju te tenisice ne odskaču toliko bojom i da ne odvlače poglede na sastancima.

„Fina klasična tenisica, možda čak malo profinjenija te glomaznija, sigurno će pridonijeti odjevnoj kombinaciji koja će vas s tim debljim đonom izdužiti, a ujedno će vam stopala biti zahvalna na udobnosti“.


Pročitajte više: Modni klasici – uz nekoliko bazičnih komada do mnoštva kombinacija


Znamo kako iskombinirati tenisice i odijelo, a da sve bude u – balansu

Važno je težiti balansu između formalnosti odijela i opuštenosti tenisica, a Begović zna kako to učiniti. Naime, balans ćete svakako postići s finom bijelom košuljom, bluzom u boji ili običnim t-shirtom, koje ćete potom kombinirati s tenisicama uz poslovno odijelo. Ostatak kombinacije prilikom slaganja stylinga mora pratiti temu „opuštanja“ ozbiljnosti odijela.

Pripazite na proporcije – ako je odijelo blago oversize, nosite stilski „sfitanije“ gornje komade. Također, uzorke razbijte čistim površinama u smirenijim bojama koje će se slagati s bojom tenisica. S ne-bojama nikada nećete pogriješiti. Slobodno stavite neki jači komad nakita koji će izbalansirati tenisice uz strogo odijelo.

Damir vjeruje da je ovo pomak u smjeru modernog načina života i novim užurbanim životnim potrebama. Izazov je možda „starijoj“ populaciji, koja je odrasla u vremenima kada se u pravila odijevanja u poslovnom svijetu nije smjelo „dirati“. Ipak, ističe da trebamo biti otvoreni novim tendencijama i potrebama poslovnog odijevanja, ali imati na umu i tradicionalne standarde koji su tu da bi nas inspirirali i bili baza za stvaranje novih oblika poslovnog odijevanja.

Foto: Canva / Petra Slobodnjak / Pinterest @whowhatwearuk / Pinterest @lifestylefiles / Pinterest @simonasnarskis

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -