Predictive Index novi je način zapošljavanja – nikada više nećete odabrati krivu osobu za posao

Svi poznajemo barem jednog  nezadovoljnog, neproduktivnog, kriv mu je svatko i sve mu je krivo, teško mu je sa svima, a ponajviše sa samim sobom radnika (često ga zovemo i neradnikom). Problem nastaje kada nam je takav čovjek dio tima. Kako tada djelovati ili što napraviti da to toga uopće ne dođe. Odgovor se krije u The Predictive Index analizi.

The Predictive Index® nalazi se na 3. mjestu najboljih svjetskih alata za regrutaciju, selekciju, razvoj zaposlenika! Preko 100 tvrtki koji se nalaze na Fortune-ovoj listi 500 najuspješnijih kompanija koristi The Predictive Index.

Svjesni ste da s ljudima na pravom mjestu koji rade posao nadahnuto vi ste bezbrižniji. Imati ćete više energije za nove pothvate, moći ćete se posvetiti ostvarivanju vlastitih ambicija, a rezultat i dobit progresivno će rasti. Samo što ne znate kako to postići. A i nemate vremena za bacanje. Želite rezultat odmah.

Upravo zbog toga osmišljen je The Predictive Index.  Radi se o znanstveno valjanoj i testiranoj procjeni na velikoj populaciji tako da se može primijeniti za bilo koju vrstu posla, industriju i na bilo kojoj lokaciji u svijetu.

Procjenom se dobiju tri dijela:

  • Prvi dio – SELF – odgovara na pitanje: Tko sam ja? Kakvo je prirodno ponašanje osobe. Koji su njegovi jedinstveni motivatori.
  • Drugi dio – SELF CONCEPT otkriva nam kako se osoba osjeća u okružju u kojem se trenutno nalazi. Podržava li okružje individualnu produktivnost i djeluje li motivirajuće ili ograničavajuće? Što je potrebno poduzeti kako bi se povećala/održala razina angažiranosti pojedinca? Pokazuje nam način na koji osoba prilagođava svoje ponašanje u odnosu to što misli da su zahtjevi postojećeg radnog okružja.
  • Treći dio – SYNTENSES pokazuje nam kako se osoba ponaša na postojećem poslu

the predictive index

Brza procjena gdje za 7 minuta odgovorite na dva pitanja, na hrvatskom jeziku. Pristup je omogućen online, sa bilo kojeg uređaja. Dobiju se individualni rezultati temeljem četiri osnovne karakteristike ljudskog ponašanja. To su dominacija, ekstrovertnost, strpljivost i formalnost. Kombinacijom ove četiri karakteristike i njihovog inteziteta otključavate motivatore i imate alat s kojim možete staviti pravog čovjeka na pravo mjesto.

Pravi ljudi na pravom mjestu

Osim navednog PI® donosi i način donošenja odluka, mentalnu energiju, komunikacijski, prodajni i stil rukovođenja. Pokazuje i nivo uključenosti u odnosu na produktivnost u trenutnom okružju te kakvo radno okružje će najviše potaknuti produktivnost osobe. Preporučuje i stil rukovođenja za osobu.

Kombinacijom navedenih faktora određuju se motivatori, edukacije koje su potrebne, način donošenja odluka (činjenice ili emocije), kolika je kapacitet učenja odnosno prihvaćanja novih spoznaja što direktno utječe na snalaženje u novom okružju.

Ovom procjenom  popunjavaju se  radna mjesta sa zaposlenicima kojima točno odgovara pozicija, grade se dominantno jaki timovi i podižu tvrtke na viši nivo poslovanja.

Sa tako dobivenim rezultatima čovjek se zapošljava na radno mjesto koje odgovara njegovim sposobnostima i željama te se određuju edukacije koje su točno prilagođene pojedincu. Poznat je stil rukovođenja zaposlenika i njegovi motivatori što olakšava poslodavcu rad sa zaposlenikom. Poslodavac smanjuje vrijeme uvođenja zaposlenika u posao, tzv. onboarding te mu se smanjuje izmjena tzv. turnover zaposlenika. Samim tim generira uštedu te povećava profitabilnost.

The Performance Requirment Option® (PRO®)

Jednako kako možemo otkriti potencijal naših zaposlenika možemo i kreirati rado mjesto. PRO je analitički alat kojim se procjenjuje objektivne informacije o potrebama za određenim ponašanjima na radom mjestu za bilo koji  posao ili  poziciju. Uz ovakve informacije lakše je odabrati odgovarajućeg kandidata.

Uz poznavanje ponašanja zaposlenika i zahtjeve radnog mjesta koji se dobiju uz pomoć PRO® analize dobije se najbolja moguća podudarnost kandidata i radnog mjesta. Uz ciljane treninge, vođenje i motivaciju koja je prilagođena upravo toj osobi maksimizira se učinkovitost zaposlenika, efikasnost na radnom mjestu i radni elan a samim time se i povećava profit.

Uglavnom sve procjene ljudskog ponašanja svrstavaju ljude pod određene profile (ekstrovert, tehničar, etc), međutim ljudsko biće je kompleksno i nijedan čovjek nije isti. Prednost The Predictive Index ®-a je individualan pristup pojedincu, a samim time i brži rezultati u napredovanju, usvajanju novih znanja. Poslodavci na ovakav način mogu ostvariti značajnu uštedu u edukaciji. Umjesto da cijeli odjel pošalju na određeni trening npr. prodajnih vještina, poslati će samo one ljude kojima je takva edukacija potrebna. Saznajte kako implementirati PI u svoju tvrtku i više nikada ne zaposliti krivu osobu.

Sve WIA članice ostvaruju popust od 25% na individualno savjetovanje i procjenu uz upotrebu The Predictive Index-a (redovna cijena 750 kn).

Tekst: Sonja Čuljak

Foto: pixabay.com

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija žene u znanosti medicini i farma biznisu

Dolazi konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu” – Stare...

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje...
- Advertisment -