Primijenite ovih pet točaka u izgradnji svojih TikTok profila i brzo ćete uočiti napredak

Svi bruje o tomu kako je TikTok najbolji marketinški alat pa ste se i vi njemu okrenuli, ali – ne ide, pa ne ide… U čemu griješite, koliko su važne TikTok strategije i kako ostvariti bolje rezultate? TikTok konzultant Dario Marčac i njegov tim u posljednjih nekoliko mjeseci preuzeli su upravljanje TikTok profilima brojnih brendova. Neki od tih profila su prethodno vođeni interno, dok su drugi imali vanjske suradnike. Na svojim je profilima izdvojio pet najčešćih razloga nezadovoljstva zbog čega su klijenti tražili promjenu.

TikTok strategije: u čemu griješim?

Nedefinirana strategija

Prije prvog videa, važno je pripremiti strategiju izrade i objavljivanja sadržaja. Ključni elementi strategije uključuju:

  • Aktivacija brenda na TikToku (prvi grid sadržaja)
  • Strateški ciljevi
  • Ciljna skupina
  • Analiza tržišta (što konkurencija radi ili ne radi)
  • Komunikacijska strategija
  • Kreativni koncept

Look&Feel brenda

Iako je na TikToku još uvijek izazovno dosljedno koristiti konkretne boje i fontove, važno je pronaći načine kako urediti svaki video u skladu s vizualnim identitetom brenda. Vrijeme kad su se na TikToku koristili nasumični fontovi i boje je prošlo. Svaki video treba biti što je moguće više usklađen, osobito za brendove koji rade s različitim kreatorima.

Nedostatak analize

Svaki mjesec potrebno je analizirati uspjeh objavljenog sadržaja i identificirati prilike za poboljšanje. Iako svatko može otvoriti TikTok profil i istražiti određene podatke, važno je klijentu pružiti detaljnu analizu putem prezentacije. Tako će se omogućiti konkretan razvoj i napredak profila.


Pročitajte više: Zašto društvene mreže jednostavno nisu dovoljne da gradite business?


Konzistentnost objava

Najbolje je definirati točnu količinu sadržaja i pridržavati se tog plana. Tako će i algoritam i publika znati kada očekivati novi sadržaj, što će povećati i sami angažman.

Recikliranje sadržaja

TikTok je specifična platforma s jedinstvenom publikom. Sadržaj prilagođen drugim platformama često ne postiže dobre rezultate na TikToku. Prilikom kreiranja sadržaja, razmišljajte u skladu s formatom i očekivanjima TikTok zajednice. Brendovi koji prenose videa s YouTubea ili drugih kampanja često ostaju bez željenih rezultata.

Foto: Canva / dariomarcac.com

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -