Zašto ne biste trebali propustiti Tjedan ljepote?

Tjedan ljepote najveći je projekt koji Udruženje kozmetičara Republike Hrvatske provodi na području cijele države. Održava se već osmu godinu za redom, a uvijek tijekom veljače u tjednu Valentinova. Ove godine održat će se od 08. do 14. veljače tijekom kojeg razdoblja će saloni nuditi odabrane kozmetičke tretmane po jedinstvenoj cijeni od 100 kuna. Važno je napomenuti da su ti tretmani po redovitoj ponudi puno skuplji. Marija Šuško Karlić, predsjednica Udruženja kozmetičara otkrila nam je sve o ovom projektu!


Pročitajte više: ‘Must have’ kozmetički proizvodi za ovu zimu


Tjedan ljepote

Glavni cilj Tjedna ljepote edukacija je postojećih i novih klijenata o važnosti njege kože lica, ali i cjelokupne njege tijela. Cilj je osvijestiti činjenicu da je za cjelokupno zdravlje bitna ispravna i kvalitetna njega prilagođena svakom klijentu individualno.

Provodeći ovu manifestaciju, Udruženje kozmetičara RH nastoji približiti usluge što većem broju klijenata, omogućiti im da se upoznaju s njihovim uslugama i radom, informirati ih da saloni ne nude samo tretmane uljepšavanja, već njihove usluge imaju važnu ulogu i u očuvanju zdravlja.

Humanitarna strana projekta

S druge strane, od samih početaka Tjedan ljepote ima i svoju humanitarnu stranu, na što je Udruženje kozmetičara izuzetno ponosno. Uvijek se dio od iznosa kotizacija donira u humanitarne svrhe čime se pomaže onima kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija.

“Svojim humanitarnim dijelom, svake godine, nastojimo obuhvatiti što različitije skupine društva. Ove godine u suradnji s Udrugom RTL pomaže djeci dio prikupljenih sredstava donirat ćemo njima za provedbu njihovih projekata kojima pomažu našim najmlađim sugrađanima – djeci. Drago nam je da ovim projektom možemo bar malo pridonijeti njihovom sretnom i zdravijem odrastanju”.

“To je jedan dio priče od koje nikada ne odustajemo i drago nam je da taj dio prepoznaju svi saloni koji sudjeluju u ovoj manifestaciji. Zajedničkim snagama činimo nešto dobro”.

Broj salona koji sudjeluju u Tjednu ljepote uvijek varira, ali u sedam godina provođenja manifestacije u Tjednu ljepote sudjelovalo je preko 100 salona iz svih dijelova Hrvatske. Tjedan ljepote pored brojnih novih salona koji se prijavljuju uvijek ima i stalne salone koji su s njima u ovoj priči od samih početaka.

“To znači da oni vjeruju u ovaj projekt, da su zadovoljni njegovim rezultatima i svemu onome što im je donio. U konačnici to znači i da smo mi kao Udruženje odradili svoj dio posla fer i korektno. Mislim da nam je to najbolje priznaje za dosadašnji rad i trud”.

Iskustvo salona koji su sudjelovali u Tjednu ljepote nosi dobre i pozitivne povratne informacije koje potvrđuju da su tijekom trajanja Tjedna ljepote uspjeli povećati svoj promet u salonu te da su dobili neke nove klijente, što i jest jedan od razloga zašto saloni sudjeluju u ovoj manifestaciji.

Edukacija o važnosti njege kože, ali i cijelog tijela, iznimno je važna. Slijedeći upute profesionalaca, rezultati kod klijenata su neizbježni na radost obje strane. Klijentima je danas dostupno puno informacija preko interneta, kao i brošura, ali oni sami ne vide stvarno stanje nečije kože, kao što je vidi terapeut.

“Iz osobnog iskustva mogu reći da klijenti žele biti educirani i žele znati više. Kada im terapeut, koji je puno uložio u svoju edukaciju, pravilno predstavi i obrazloži zašto nešto radi i zašto im je potreban baš taj tretman, koje beneficije im donosi, onda se dobije klijent koji je zadovoljan izašao iz salona. A, to i jest najvažnije”, istaknula je Marija.

Korona kriza nije zaobišla ni poslovanje u kozmetičkim salonima

“Mnoge naše kolegice su nažalost morale zatvoriti svoja vrata. No usprkos svim tim nedaćama uspijevamo se održati na površini, ali isključivo zahvaljujući našem dosadašnjem mukotrpnom radu i ulaganju u poslovanje. Ali, i spremajući sredstva za “crne dane” koji su nam eto iznenada zakucali na vrata”.

Za vrijeme lockdowna saloni su također bili zatvoreni. Ipak, podmirivanje troškova nije stalo i nitko si nije mogao dopustiti da preskoči ratu struje, vode i tome slično. Dogodio se i niz popratnih nepogoda, poput potresa u Zagrebu, zbog čega su mnogi saloni imali dodatnih neočekivanih troškova, a obalu je pogodio izostanak turističke sezone u kojoj svi, više-manje, ovise.

Država je uskočila s potporama za očuvanje radnih mjesta, ali to nije dovoljno za spas hrvatskog poduzetništva, smatra Marija. Tome u prilog govori i činjenica da je dosta salona, bez obzira na potpore, moralo otpustiti jedan dio svoga kadra i sada rade samo vlasnice.

“Poslovanje uz pad prometa od 40-50% nije poslovanje, samo trenutna održivost”.

Za oporavak Marija nužnim smatra bespovratna sredstva i mjere koje bi ih poticale da nastave gdje su stale. Imamo fantastične primjere susjednih zemalja koje bi i Hrvatska mogla implementirati.

Kako sudjelovati u Tjednu ljepote

Svi saloni koji žele sudjelovati u Tjednu ljepote mogu se prijaviti preko službene stranice Udruženja kozmetičara Republike Hrvatske: udruzenje-kozmeticara-hr.hr.

Na stranici je dostupna online prijavnica koju saloni ispune traženim podacima, nakon čega je potrebno platiti kotizaciju čiji iznos ovisi o tome jesu li saloni članovi udruženja ili nisu.

Sudjelovanjem u Tjednu ljepote saloni dobivaju priliku da budu medijski vidljiviji i da njihova poruka, ponuda i usluga dođe do što većeg broja ljudi. Osim toga, sudjelovanjem u Tjednu ljepote, saloni dobivaju priliku da ožive zimski mjesec tijekom kojega inače stagnira posao u svim salonima.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -