Top 5 aplikacija za upravljanje kućnim budgetom

Upravljanje osobnim financijama za neke je veoma jednostavno, dok drugi muku muče s tim kako preživjeti do sljedeće plaće i platiti sve račune. Iako bi o raspolaganju s novcem i financijskoj pismenosti trebali učiti još u školi, to se najčešće ne događa.

Pa kako onda uspješno upravljati kućnim budgetom i usput riješiti minus na računu te ipak imati za kavu na kraju mjeseca?

Top 5 aplikacija za upravljanje kućnim budgetom

Kako bismo vam pomogli u upravljanju kućnim budgetom, isprobali smo za vas nekoliko aplikacija koje možete instalirati na svoj pametni telefon i tako uvijek biti svjesni s koliko novca raspolažete i kakve su vam financijske obaveze ovaj mjesec.

Toshl Finance

upravljanje_kućnim_budgetom_1

Toshl Finance besplatna je aplikacija koja vam omogućava da na jednostavan način pratite stanje svog kućnog budžeta. Osim što vas kroz vaše troškove prati simpatično crtano čudovište, prednost je Toshla što možete unositi sve neplanirane troškove koje imate tijekom mjeseca i onda na kraju dobiti popis koliko ste točno potrošili. Dodatna je mogućnost Toshla što ga možete imati instalirano na različitim uređajima koji se sinkroniziraju, a svoje troškove možete pregledavati i na računalu ulogiravanjem na svoj Toshl račun.

Goodbudget

upravljanje_kućnim_budgetom_2

Ako volite organiziranost, onda je Goodbudget aplikacija za vas. Ona vam omogućava da svakog mjeseca odvojite točno određeni iznos i rezervirate ga za specifične troškove (računi, namirnice, izlasci). Svaki iznos aplikacija stavlja u posebnu “omotnicu” i kako upisujete što ste i kada potrošili, tako ona oduzima raspoloživ iznos iz “omotnice”. Tako u svakom trenutku znate s koliko novca raspolažete i na što ste ga potrošili. Besplatna je za do dva uređaja vezana na isti račun, a za više od toga morat ćete plaćati mjesečnu pretplatu.

Wally

upravljanje_kućnim_budgetom_3

Ako često izlazite ili putujete, Wally će vas spasiti. Osim što možete kontrolirati koliko mjesečno imate novca na raspolaganju, možete si odrediti i dnevni budžet. Wally će vas upozoriti na to koliko ste danas potrošili i koliko vam je još ostalo u dnevnom, odnosno mjesečnom budžetu. A kako biste lakše pratili svoje troškove, nudi vam i mogućnost da fotografirate račun i pohranite ga u arhivu kako biste imali i “crno na bijelo” gdje ste i koliko potrošili. I da, ima i kategoriju “Posao” kako biste točno znali koliko ste imali poslovnih troškova.

One Touch Expenser

upravljanje_kućnim_budgetom_4

Za one koji vole grafove, pravo je rješenje aplikacija (samo za Android) One touch expenser. Ova zanimljiva aplikacija daje vam vizualni prikaz vaših troškova, što može biti veoma dobro rješenje, ako vam brojevi ne ilustriraju dovoljno koliko ste potrošili. Osim toga, podsjetit će vas da morate upisati svoje troškove tijekom dana, a omogućuje i da fotografirate račun i kasnije upišete bitne podatke. Aplikacija može i analizirati vaše troškove i reći vam trošite li više na večere u restoranu ili dostavu hrane u kuću. Za one zaboravne, tu je i podsjetnik da treba platiti račune, a nama se svidjela i mogućnost mjesečnog izvješća u kojem vam točno pokazuje koliko ste potrošili tijekom proteklog mjeseca.

Money Lover

upravljanje_kućnim_budgetom_5

Za ljubitelje novca, koji bi ga željeli imati što više, a muku muče s osobnim financijama savršena je aplikacija Money Lover. Osim što ima simpatično i jednostavno sučelje, nudi i mogućnosti upravljanja dugovima (Debt Management). Tako možete veoma jednostavno vidjeti koliko ste kredita (ili minusa na tekućem) otplatili, a koliko vas još čeka. Također, tu je i statistički pregled potrošenih sredstava, a nama se posebno sviđa mogućnost “Repeat Transactions” za one troškove/transakcije koje često koristite.

Imate li i vi neku aplikaciju koju koristite za praćenje osobnih financija? Ili još uvijek koristite olovku, papir i kalkulator? Podijelite s nama svoja iskustva u praćenju osobnih financija.

Foto: 123rf, Screenshot Toshl, Goodbudget, Wally, Money Lover, One Touch Expenser

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Pronašla sam aplikaciju MyExpenses na Huawei AppGalleryu. Aplikacija je vrlo korisna i praktična jer te osvijesti koliko zapravo trošiš novca na određene stvari.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP prijedlozi vladi

7 prijedloga Vladi RH za prvih 100 dana novog mandata

Udruga Glas Poduzetnika (UGP) službeno je zatražila sastanak s Ministrom financija i Ministrom gospodarstva i održivog razvoja kako bi predložili nekoliko...
- Advertisment -