Torbe od prirodnih materijala kao modni hit – ovo su predivni modeli od jute koje morate imati u svojoj kolekciji!

Ove sezone posebice su popularne torbe od prirodnih materijala, kojima se pridružuju i chic modeli od jute. Od dalekog Indijskog potkontinenta juta je stigla do robnih dućana diljem svijeta koji ju danas naveliko koriste u proizvodnji odjeće, obuće i modnih dodataka.

Višenamjenski i čvrst materijal

High street dućane preplavile su torbe i modni dodaci od prirodnih materijala kao što su drvo i bambus, a sada sve popularnija postaje i juta! O kakvom se materijalu uopće radi?

Juta je jedan od “obnovljivih izvora” prirodnih vlakana u skupini kao što su lan i konoplja, a vlakno se dobiva iz biljke. Nakon najpopularnijeg materijala, pamuka, juta je količinski najznačajnije prirodno vlakno. Statistika kaže kako ju diljem svijeta uzgaja čak 10-12 milijuna poljoprivrednika, a koristi se za različite namjene.

Na istoku je popularna u izradi tepiha i molitvenih prostirki, a diljem svijeta koristi se za izradu užadi i vreća u kojima se transportiraju i skladište poljoprivredni proizvodi. Najviše se uzgaja u Kini i Brazilu, a najveći uvoznici jutenih vlakana su Japan, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija i Francuska.

Stil u skladu s prirodom

Ovaj se čvrsti materijal prepoznao kao odlična opcija u modnoj industriji pa je tako sve više „prirodnih“ modnih dodataka poput torbi i nakita. Ako tražite praktičnu i razigranu verziju takvih torbi, tvrtka Buba Mara donosi predivnu kolekciju od jute.

torbe od jute

Tamniji ili svijetliji bazni materijal uz dodatak jarkih boja na ručkama istovremeno izgleda moderno i retro, a ove torbe mogu se koristiti u više prilika – kao torba za svaki dan ili pak za prijenos namirnica! Radi se o ekološki prihvatljivom materijalu koji je izdržljiv i dugotrajan pa se ne trebate bojati da će se tako lako uništiti.

Više ne morate ići protiv prirode jer možete imati kvalitetu, estetiku i održivost u jednom proizvodu. Zapamtite, ekologija je uvijek u modi – uklopite prirodu u svoj stil!

Foto: Buba Mara

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...