Torbe od prirodnih materijala kao modni hit – ovo su predivni modeli od jute koje morate imati u svojoj kolekciji!

Ove sezone posebice su popularne torbe od prirodnih materijala, kojima se pridružuju i chic modeli od jute. Od dalekog Indijskog potkontinenta juta je stigla do robnih dućana diljem svijeta koji ju danas naveliko koriste u proizvodnji odjeće, obuće i modnih dodataka.

Višenamjenski i čvrst materijal

High street dućane preplavile su torbe i modni dodaci od prirodnih materijala kao što su drvo i bambus, a sada sve popularnija postaje i juta! O kakvom se materijalu uopće radi?

Juta je jedan od “obnovljivih izvora” prirodnih vlakana u skupini kao što su lan i konoplja, a vlakno se dobiva iz biljke. Nakon najpopularnijeg materijala, pamuka, juta je količinski najznačajnije prirodno vlakno. Statistika kaže kako ju diljem svijeta uzgaja čak 10-12 milijuna poljoprivrednika, a koristi se za različite namjene.

Na istoku je popularna u izradi tepiha i molitvenih prostirki, a diljem svijeta koristi se za izradu užadi i vreća u kojima se transportiraju i skladište poljoprivredni proizvodi. Najviše se uzgaja u Kini i Brazilu, a najveći uvoznici jutenih vlakana su Japan, Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija i Francuska.

Stil u skladu s prirodom

Ovaj se čvrsti materijal prepoznao kao odlična opcija u modnoj industriji pa je tako sve više „prirodnih“ modnih dodataka poput torbi i nakita. Ako tražite praktičnu i razigranu verziju takvih torbi, tvrtka Buba Mara donosi predivnu kolekciju od jute.

torbe od jute

Tamniji ili svijetliji bazni materijal uz dodatak jarkih boja na ručkama istovremeno izgleda moderno i retro, a ove torbe mogu se koristiti u više prilika – kao torba za svaki dan ili pak za prijenos namirnica! Radi se o ekološki prihvatljivom materijalu koji je izdržljiv i dugotrajan pa se ne trebate bojati da će se tako lako uništiti.

Više ne morate ići protiv prirode jer možete imati kvalitetu, estetiku i održivost u jednom proizvodu. Zapamtite, ekologija je uvijek u modi – uklopite prirodu u svoj stil!

Foto: Buba Mara

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više