Stigao je novi Toyota Aygo, mali kralj gradske vožnje

Nakon svjetske premijere u Ženevi, nova Toyota AYGO stigla je i u Hrvatsku. Toyotini dizajneri i inženjeri su ne samo ojačali mladenačku i istaknutu sliku modela AYGO, nego su i poboljšali njegove performanse i upravljačke karakteristike kako bi bilo još zabavnije voziti ga.

Novi neodoljivi dizajn

Njegov prepoznatljiv izgled prednjeg kraja u obliku „X“ te široki izbor mogućnosti prilagođavanja osiguravaju da se uvijek ističe u gomili. U kombinaciji s očaravajućim voznim karakteristikama, jedan je od najprodavanijih gradskih automobila.

toyota aygo

Novi vanjski izgled vozila upotpunjen je dvjema novim bojama karoserije – Magenta i Blue – te dodatkom poklopaca kotača zanimljivog dizajna uz aluminijske naplatke od 15“ – jedinstvenog dizajna za svaku razinu opreme – što sve zajedno pojačava dojam izvrsnosti koji novi AYGO ostavlja.

Oprema za sve potrebe

Od ulazne razine opreme x, preko srednje razine x-play do najviše razine x-clusiv, svaka razina opreme je krojena da bi bila u skladu s ukusom i potrebama različitih ciljnih skupina kupaca.

toyota aygo

x-play leži u srcu strategije razina oprema za novi AYGO. Odlikuje se nekolicinom opcija koje omogućavaju kupcima da prilagode svoj automobil svom osobnom ukusu. Nudeći izuzetnu vrijednost, dugačak popis standardne opreme za opremu x-play uključuje funkcionalnosti kao što su klima uređaj i multimedijski dodirni ekran od 7“ x-touch.

Nova najviša razina opreme x-clusiv temelji se na standardnoj specifikaciji za x-play uz osobenu dvobojnu kombinaciju i mogućnost odabira od tri boje, jedinstvene aluminijske naplatke od 15“ s dvostrukim krakovima, sjedala s djelomično kožnatim presvlakama, automatskim klima uređajem, sustavom ulaska bez ključa i sustavom Toyota Safety Sense.

toyota aygo

Povrh toga, dva modela posebne edicije, x-cite i x-trend, će redovito osvježavati paletu kojom će AYGO privlačiti kupce.

Dodatna okretnost u gradskoj vožnji

Novi AYGO se odlikuje poboljšanjima performansi i poboljšanoj dinamici vožnje radi dodatne okretnosti u gradskoj vožnji uz zadržavanje najmanje potrošnje goriva u klasi. Povrh toga, dodatno je smanjena razina buke i vibracija i tako povišena razina udobnosti u putničkoj kabini.

toyota aygo

Toyotin nagrađivani 3-cilindrični motor od 998 cm3, s 12 ventila, DOHC, VVT-i, sada je usklađen s normom Euro 6.2. Ovaj motor je dorađen kako bi objedinio idealnu ravnotežu snage i potrošnje goriva s pojačanim okretnim momentom pri niskim brojevima okretaja motora radi još udobnije vožnje u gradskom prometu.

Ovaj novi motor razvija 53 kW (72 KS) pri 6.000 okr/min i 93 Nm okretnog momenta pri 4.400 okr/min. Novi AYGO će ubrzati od 0-100 km/h za 13,8 sekundi uz najveću brzinu od 160 km/h.

toyota aygo

Novi AYGO je dostupan u standardnoj i eko verziji. Potonja se odlikuje dužom 4. i 5. brzinom, gumama s manjim koeficijentom kotrljanja, Toyotinim sustavom Stop & Start te aerodinamičkim poboljšanjima.

Dodavanjem brtvi i upijajućih materijala na armaturnu ploču, prednji stup i stražnju podnicu postignuto je značajno smanjenje buke, šumova i vibracija u putničkoj kabini, kroz cijelo područje broja okretaja motora.

Toyota safety sense

Toyota Safety Sense objedinjava tehnologije aktivne sigurnosti konstruirane tako da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara u brojnim situacijama u prometu.

Između brzina od otprilike 10 do 80 km/h, sustav predsudarne zaštite (Pre-Collision System – PCS) otkriva druga vozila ispred vašeg i smanjuje opasnost od udarca u njih straga. Kada postoji mogućnost sudara, ovaj sustav javlja vozaču da treba kočiti, zvučnim i svjetlosnim signalom.

toyota aygo

Sustav PCS isto tako, priprema kočnice kako bi bile u stanju osigurati dodatnu silu kočenja kada vozač pritisne papučicu kočnice. Ako vozač ne reagira na vrijeme, sustav automatski koči, smanjujući brzinu za otprilike 30 km/h1 ili čak potpuno zaustavljajući automobil radi sprečavanja sudara ili smanjivanja sile kočenja.

Sustav upozorenja za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert – LDA) prati kolničke crte i pomaže u sprečavanju nesreća i čeonih sudara zbog krivudanja vozila po cesti. Ako vozilo počne krivudati i izlaziti iz svog prometnog traka, a da nisu uključeni pokazivači smjera, sustav LDA upozorava vozača zvučnim i svjetlosnim signalima.

 

Women in Adria članice ostvaruju posebne pogodnosti za kupovinu Toyota vozila.

 

Foto: Toyota

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više