Trčanje. Ne, maraton!

Trčanje je apsolutno najbolja aktivnost za mršavljenje. Treninzi snage tope masnoću ali im je potreban dodatak aerobne aktivnosti. Nemate li vremena za fiksne termine grupnih treninga, trčanje vam omogućava da fizičku aktivnost planirate kako vam odgovara.

Trčanje-jednostavno i efikasno

Trčanje zahtijeva najmanje opreme i pripreme. Trebate samo dobre tenisice. Kad ste na poslovnom putu nećete morati propustiti termine u teretani. Vaše tenisice su došle s vama.

Jutarnje trčanje nema cijenu. Ne trebate kavu i druge stimulanse jer će vas jutarnje trčanje razbuditi i bit ćete poletni i puni energije cijeli dan.

Trening za maraton

trčanjeSandra Gradić je managerica u internacionalnoj kompaniji. Njen posao uključuje putovanja po regiji i šire. Uz to je majka četverogodišnjeg dječaka. I ovog  je vikenda istrčala polu-maraton od 21 km!
“Počela sam trčati kao i većina žena iz vrlo jednostavnog razloga – smršaviti i vratiti se na pre-trudničku kilažu. No, osim toga, nisam uspijevala pronaći neki oblik aktivnosti koji će se moći uklopiti u moj hektičan i prenatrpan dnevni raspored. 4-godišnjak i korporativni svijet ne ostavljaju baš puno prostora za hobije i bavljenje sobom. Znala sam da sama neću uspjeti ustrajati u treninzima, pa sam se upisala u jednu od trenutno vrlo popularnih škola trčanja. I tako je sve počelo…..evo me nakon nešto više od 7 mjeseci treniranja, 15 kg manje i istrčanog prvog polu-maratona. 21 km! A nadam se i ne zadnjeg.” kaže ona.

Trčanje kao obiteljski sport

Sandra trenira 3 puta tjedno i nijedan trening do sada nije propustila. ” Sve je stvar dobrog planiranja, tjednog dogovora i planiranja sa suprugom obiteljskih aktivnosti (eh da – on je već istrčao par polumaratona i trenira za maraton), poštivanja dogovora i ono najbitnije – ustrajnosti u onome što radimo i želimo postići. Znači, kod nas svaki dan netko ima trening i tijekom tjedna i vikendom, bilo prije posla, poslije posla ili navečer. Kada sam na poslovnim putovanjima najlakše je otići trčati, a potrebno je tako malo – samo ponijeti tenisice i može se krenuti u istraživanje novih sredina i gradova. Počeci su bili teški, no kada je kondicija porasla i kada su počeli stizati prvi rezultati sve je bilo lakše, krenula je motivacija, zaraza trčanjem …prve utrke, putovanja, čak smo i našeg dečkića upisali na prvu dječju utrku. Treninzi su postali rutina i sada jednostavno ne mogu svoj život ni zamisliti drugačije. No, ono na što sam najponosnija je da dajemo dobar primjer svom dečkiću učeći ga od malena da je sport sastavni način naših života. ” kaže Sandra.

Kako početi trčati?

Ako blizu vas nema škole trčanja ili vam termini ne odgovaraju tu su aplikacije i resursi koji vam mogu pomoći. Planirajte trčanje kao što planirate sastanke, stavite ga u rokovnik.

Što čekamo?

Foto: Dreamstime/Omegass

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -