Tretmani kisikom mnogima su omiljeni način postizanja zdrave i lijepe kože lica

Kisik je važan za zdravu i lijepu kožu te njeno (brže) obnavljanje. Kura kisikom koja se danas upotrebljava u kozmetologiji nastala je kao posljedica zanimljivog istraživanja. Praktična iskustva i pokusi s ciljem ubrzanja revitalizacije kože istaknuli su važnost molekularnog kisika u tom procesu.

On je bio važan čimbenik kod ubrzanog zacjeljivanja rana, dermoabrazije, kod estetskih i drugih operacija ili jakih oštećenja kože. Tako se i u salonima počelo s mikroniziranim finim raspršavanjem odabranih kozmetičkih pripravaka pod određenim nadtlakom molekularnog kisika. Tretmani kisikom tako su postali izuzetno traženi i cijenjeni od strane klijenata.

Aparat u službi zdrave kože

U salonu ljepote Petra Kump, tretmani kisikom koriste se još od 2004. godine i do danas ih je isprobalo velik broj zadovoljnih klijenata. Od ove godine u salon je stigao novi medicinski sofisticirani aparat za raspršivanje kisika iz Danske pod nazivom Dermaoxy.

On se koristi u gotovo svim neinvazivnim metodama obogaćivanja mreže kolagenskih vlakana.  Koža je na taj način lijepa i zdrava  bez klasičnog injeciranja kolagena. Kozmetički pripravci koji reklamiraju svoju učinkovitost ne mogu djelovati bez dodatne količine molekularnog kisika. Zato je metoda povećanja parcijalnog tlaka s pretlačnim raspršivanjem tako učinkovita.

tretmani kisikom

Ne radi se samo o metodi, već i o najboljem prirodnom i učinkovitom profesionalnom kozmetičkom postupku. No, metodu raspršivanja molekularnog kisika kozmetologija je nadogradila. U mlaz kisika je, umjesto lijekova, dodala izabrane mikronizirane kozmetičke pripravke. Tako je iskoristila veliku difuzijsku sposobnost molekularnog kisika da poveća protok prehrambenih tvari u najugroženiji  i najslabije prokrvljeni dio kože, a to je -epidermis.

Program za svaki tip kože

Za tvorbu kolagena nužno je potreban kisik. Bitno je povećati parcijalni tlak kisika u krvi koji će omogućiti brži prijenos hranjivih tvari. Time se dobiva i brže izlučivanje kolagena koje će utjecati na vanjski izgled kože. Pokazalo se da se tako bitno rehabilitira i kolagenska struktura dermisa, a ne samo stanje epidermisa. Na prirodan način otklanja se i dio bora koje nastaju radi oslabljene teksture kože.

tretmani kisikom

Dermaoxy je izvrstan i u kombinaciji s drugim aparatima ili preparatima koji djeluju na čvrstoću i čistoću kože. Ove kombinacije slažu se prema potrebama kože pojedinca. Izvrsnost seruma i krema s visokim koncentracijama aktivnih tvari, poput hijalurona, vitamina,  antioksidansa, kolagen peptida, algi, aminokiselina i drugih, koje prate ovaj tretman, omogućuju dodatno hranjenje i vlaženje kože.

Nečistoj koži za otklanjanje uzroka upale kože tretmani kisikom pomažu zbog antibakterijskog djelovanja. Poznato je da je kisik otrovan za anaerobne organizme koji u koži uzrokuju upale i infekcije. Tako utječe i na brzu normalizaciju stanja.

tretmani kisikom

Dermaoxy je specijalni raspršivač koji raspršuje pripravke čije su čestice dovoljno male da prođu kroz epidermalni sloj kože. Kod difuzije čestice u kožu, vrlo je značajna veličina čestice koja se raspršuje. Uz samo raspršivanje, on radi i infuziju pod pritiskom, koja dodatno utiskuje serume. Tako ulaze dublje u kožu i, zahvaljujući povećanoj cirkulaciji, dospijevaju do dijelova tkiva gdje inače ne bi mogli.

Tretman kisikom pruža dobre rezultate već kod pojedinačnih aplikacija, a odlične kod višekratnih aplikacija u određenom vremenskom razdoblju. To znači najmanje 1 – 3 tretmana, a kod zrelije kože potrebno je 4 – 6 tretmana.

Sve Women in Adria članice ostvaruju 15% popusta na sve usluge Salona ljepote Petra Kump

Tekst: Petra Kump, vlasnica salona

Foto: PR, Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kim kardashian harvard

Želimo li našim kćerima uspjeh na način Kim Kardashian? Makar dogurale...

I vrapci na grani već znaju da je Kim Kardashian održala predavanje na Harvardskoj poslovnoj školi. Stoga smo zatražile mišljenje na...