Tri zdrava dječja snack prijedloga tate troje djece

U današnjem užurbanom životu nije lako pronaći vremena za zdravu hranu. Obično i sami uzimamo neku brzu hranu, pa tako hranimo i djecu.

Jednostavni snackovi koje će vaša djeca obožavati

No, djeci i za obrok u školi ili doma možete pripremiti zdrave snackove koje će jednostavno obožavati.  A kako bi im hrana bila još zanimljivija te kako bi privukli i one koji nisu ludi za hranom, donosimo vam tri zanimljiva prijedloga koje smo pronašli na blogu Lunchbox Dad.

Riječ je o piscu i ocu troje djece Beau Coffronu koji živi u San Franciscu i koji svojim umjetničkim, ali i jestivim kreacijama pomaže roditeljima pripremiti zdrave, ukusne i zabavne obroke, a priprema ih u lunchboxu, odnosno kutiji za užinu.

Darth Vader snack

Za ljubitelje Star Warsa, evo jednog odličnog prijedloga – Darth Vader snack.

Za ovaj snack potrebne su vam dvije kriške integralnog kruha, krem sir, sušene borovnice, jestiva dekoracija crne boje (u obliku slova N), male rajčice, humus, krastavac, grašak, Babybel sir, kupine te čačkalica.

snackovi za djecu

Najprije izrežite kriške kruha u oblik zvona, kako biste Darth Vaderu napravili kacigu. Jednu stranu kriške kruha premažite krem sirom te na nju stavite sušene borovnice. Za crte lica iskoristite jestivu dekoraciju, kao što je prikazano na slici, a ispod njegove glave stavite male rajčice.

Plavim markerom na omot Babybel sira nacrtajte Zvijezdu Smrti, a ispod sira stavite kupine.

U treću posudu stavite humus, a čačkalicom spojite krišku krastavca s graškom sa svake strane i napravite metalnu maketu TIE Fighter koju ćete staviti na humus.

Snack na plaži

Razveselite vaše dijete snackom Dan na plaži.

Za ovaj snack potrebne su vam sušene mandarine, kuhana smeđa riža, slatka narančasta paprika, štangica (perec), kriške avokada, borovnice, okrugle žitarice, tvrdo kuhano jaje, malo orašastih plodova i sjemenki.

snackovi za djecu

U prvi dio lunchboxa stavite žlicu kuhane riže koja će predstavljati pijesak, a iznad nje stavite borovnice. Kako bi ovo pretvorili u predivni otok, potrebna vam je palma, koju ćete napraviti od pereca, odnosno štangice i kriške avokada. Od sušenih mandarina napravite brodić, a kako biste napravili i logorsku vatru, iskoristite orašaste plodove i papriku koja će predstavljati tu vatru, kao što je prikazano na slici.

U drugom dijelu lunchboxa napravite miks orašastih plodova i sušenih mandarina. A treći dio napunite žitaricama koje će biti podloga za jaje pretvoreno u loptu za plažu. Kako bi vaša lopta bila šarena, ljusku jajeta obojajte plavim, crvenim i žutim markerom.

Snack ljubavi

Pokažite djetetu koliko ga volite Snackom ljubavi, za što su vam trebaju sušene jabuke, 2 kriške integralnog kruha, kriška bijelog sira, komadić mesa kakvog vaše dijete voli (po izboru), mala rajčica, pistacio, sir u crvenom omotu (može i Babybel), 1 jagoda i jogurt od vanilije.

snackovi za djecu

Krišku kruha, bijelog sira i mesa izrežite u oblik srca – različitih veličina. Stavite srca jedno na drugo, tako da najmanje bude gore, a najveće na dnu, a ispod srca stavite male rajčice.

U drugu posudu stavite pistacije. Nožem izrežite oblik srca na crvenom omotu sira i stavite na pistacije.

U treći dio stavite jogurt, a na njega jagodu, koju trebate prerezati na pola kako biste dobili oblik srca. Gore na vrhu je možete malo i izrezati kako biste dobili pravilniji oblik.

Najbolje je da sušene jabuke ostavite u vrećici, pa da ih djeca otvore kad će ih jesti uz ovaj snack.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više