Tri žene koje su napravile velike stvari u trudnoći

Kada Serena Williams osvoji naslov na nekom turniru, to više i nije vijest. Ova fenomenalna američka tenisačica, prema mnogobrojnim stručnim sudovima, najbolja u povijesti ženskog tenisa, ionako nas je naučila na titule.

Uz njezino ime u ovom trenutku stoje 72 WTA naslova te čak 23 titule pobjednice na Grand Slam turnira. Ako tome pridodamo i naslove u igri parova, 23 na WTA turnirima i 14 Grand Slam naslova, pa četiri zlata na Olimpijskim igrama… i mi se moramo složiti da je riječ uistinu o najvećoj u povijesti.

Serena Williams osvojila turnir u drugom mjesecu trudnoće

No, posljednja Grand Slam titula, ona osvojena u Australiji u siječnju ove godine, ipak je po nečemu posebna. Naime, iako se to u tom trenutku nije znalo, Serena je rekordni 23 Grand Slam naslov osvojila u drugom mjesecu trudnoće! Tek nedavno je putem društvenih mreža svijetu objavila sretnu vijest, kako se nalazi u 20. tjednu trudnoće, a njezini vjerni pratitelji odmah su se dali u računanje te stigli do ove nevjerojatne činjenice.

Ništa manje nevjerojatno ne zvuči i podatak kako tijekom cijelog turnira nije izgubila set. U polufinalu turnira slavila je protiv naše Mirjane Lučić Baroni. Ispada kako su taj meč odigrale dvije tenisačice s najljepšom i najvjerojatnijom pričom ovogodišnjeg Australian Opena. Mirjana koja se nakon mnogih turbulencija u sjajnom stilu vratila na veliku scenu, te Serena koja je već tada bila gotovo dva mjeseca trudna.

Trudna Melanie Snelec pokrenula Fair Sevices

Da se u trudnoći mogu ostvariti veliki rezultati, dokazale su i hrvatske uspješne poslovne žene. Melanie Snelec je tako nakon sedam godina rada u kompaniji koja je dio velike svjetske vanjsko-trgovinske mreže, pokrenula vlastiti posao kada je bila već četiri mjeseca trudna. Na poslovnoj prekretnici Melanie je pokrenula tvrtku Fair Services koja se bavi zastupništvom.

Tvrtka koja je bila poslovni partner njezinog bivšeg poslodavca, otkazala je suradnju, te su izabrali upravo Melanie za novog partnera te su joj ponudili posao. Iako su znali da je Melanie trudna, javili su kako im odgovara da i u drugom stanju vodi posao s obzirom da se istim poslom bavila sedam godina.

Kayla Donnelly u trudnoći izvršavala vojničke dužnosti

Jedna od posebnih priča je i ona o britanskoj vojnikinji Kayli Donnelly, koja je sa svojom jedinicom bila stacionirana u Afganistanu. Nakon sedam mjeseci doznala je da je trudna, iako joj sve to vrijeme trudnoća nije predstavljala nikakav problem u izvršavanju vojničkih dužnosti.

Nije samo traženje izvora prihoda ono što trudnice motivira na pokretanje vlastitog posla. Štoviše, liječnici se slažu kako je vrlo poželjno da trudnice koje ostaju kod kuće pronađu hobi ili posao koji će ih zaokupiti te tako održavati u dobroj kondiciji. Postoji nekoliko ideja za poslove koji se mogu raditi od kuće, koji ne izazivaju stres, a imaju veliki potencijal da se jednog dana pretvore i u ozbiljne poslovne poduhvate.

Dizajniranje i izrada nakita ili odjeće jednako je opuštajuće koliko i korisno. Od kuće se može vrlo učinkovito voditi i vlastita putnička agencija preko koje klijentima pomažete u kupovini zrakoplovnih karata, rezervaciji hotela, kupovini ulaznica i slično. Kreativne i informatički potkovane trudnice mogu se okrenuti uvijek traženom web dizajnu. Pisanje također djeluje opuštajuće, pa oni skloni pismenom obliku izražavanja na internetu mogu pronaći portale, blogove i forume koji traže slobodne autore za pisanje različitih tekstova.

Posjedujete li neka specifična znanja i vještine lako možete u svom domu davati instrukcije ili pak izrađivati rukotvorine koje ćete potom prodavati preko internet trgovina. Možete voditi vlastiti blog, snimati video blogove, voditi vlastitu internet trgovinu… Ideja je uistinu mnogo.

Foto: privatna arhiva Melanie Snelec; Tatiana – Flickr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

bračni ugovor za poduzetnice

Bračni ugovor za poduzetnice – Na što trebate obratiti pozornost?

Imovinski odnosi bračnih drugova uređeni su zakonskim odredbama Obiteljskog zakona osim ako bračni drugovi nisu imovinske odnose uredili bračnim ugovorom.