Kapsula za trokutasti oblik tijela powered by Comma fashion

Jeste li se ikada našle u ulozi one koja primjećuje kako kolegicama na poslu njihova odjeća baš savršeno odgovara? Možda ste onda i same nabavile takvu odjeću, ali ona na vama nije izgledala tako dobro. Prije nego što sljedeći put svoju kolegicu imitirate u odijevanju, provjerite imate li iste fizičke karakteristike. Ako ne, radije potražite krojeve koji vama najbolje odgovaraju.

Kapsula za trokutasti oblik tijela

Ovoga puta pobliže ćemo vam predstaviti kapsulu odjeće za trokutasti oblik tijela, koji je vrlo čest kod žena.

trokutasti oblik tijela

Kako biste provjerili je li vaše tijelo trokutastog oblika, izmjerite opseg linije ramena. On mora biti uži od najšireg opsega kukova. Možda imate spuštena ramena ili čak oblik kvadrata, ali kvadratno ne znači široko! Većina takvih žena ima relativno uzak struk, ali prije svega dobro definiran struk!  Za dobar izgled, uvijek brinite o dijelu od struka pa na gore.

A linija je vaša linija

Oblici koji vama najviše odgovaraju su oni koji prate A liniju. Tako će vam vrlo dobro stajati suptilna A linija i trapez linija. Ako suknja ima nabore, neka budu prednji i inventirani. Također, dobro će vam stajati suknja koja ima dublji struk koji prati tijelo. Ovakvi oblici neka budu napravljeni od meke tkanine, a upravo oni prikladni su za opuštene prilike. Za formalnije prilike odaberite pencil suknju, koja je na gornjem dijelu ravna, a prema kraju se sužava.

Ženama s trokutastim oblikom tijela jako dobro stoji haljina na preklop koja ima asimetrične linije na donjem dijelu. Ako već danas uđete u Comma trgovine, čekaju vas baš takve haljine u točkastom i tigrastom uzorku.

Jednostavne hlače

Čiste i ravne linije su najprikladnije za trokutasti oblik tijela. Posebno obratite pozornost da je struk na hlačama uvijek sužen. Također, odaberite hlače koje su bez džepova na prednjoj strani ili one okruglog oblika. Kroj hlača može biti uzak ili onaj sužene linije, s tim da je posljednji prikladniji za opuštene prilike. Za formalne prilike ipak birajte hlače ravnog kroja.  Ako volite jako široke hlače, izaberite one izrađene od mekog materijala. Preporučljivo je da uz njih kombinirate obuću s visokim potpeticama.

trokutasti oblik tijela

Gornji dio traži kreativnost

Budući da je vaš gornji dio uži od donjeg, na tom dijelu možete si priuštiti više kreativnosti. Odgovaraju vam voluminozne kragne te prednji djelovi s volanima.  Ovratnik neka bude pretežno u vodoravni liniji. Za vas je i kragna širokog “U” oblika ili lađa izrez. Majice i košulje neka budu s uzorkom i uvijek svijetliji od donjeg dijela kombinacije.

trokutasti oblik tijela

Strukirane jakne su must have

Prvo je pravilo skladnog odijevanja za sve s trokutastim oblikom tijela – isticanje struka. Zato se pobrinite da imate jakne baš takvog, strukiranog kroja. Odgovaraju vam i jakne trapez oblika, ali njih trebate kombinirati s pencil suknjom, a ne s širokom A linijom. Jako dobro vam stoje i bolero jakne koje možete nositi u kombinaciji s hlačama, suknjama i haljinama. S obzirom da je kraća, njen dominantno vodoravan oblik proširava vaš gornji dio tijela, što vam odgovara.

Kada birate uzorke na odjeći, birajte one koji dominiraju u području struka i prema gore jer je to vaše najuže područje, baš kao što je to prikazano na sljedećoj haljini.

Uz prikazane i slične kombinacijame možete nositi i razne šalove ili marame. S obzirom da su ovih dana jutra još uvijek hladna, u Comma dućanima možete pronaći lijepi pleteni ogrtač koji će upotpuniti vašu siluetu.

Autorica:

Jerneja Agić je prije 16 godina u Mariboru završila studij na kojem je stekla titulu Inžinjer tekstilno-konfekcijske tehnologije. Edukaciju je nastavila u Ljubljani na Fakultetu za modni dizajn. Nakon studija i diplome nastavila je sa usavršavanjem na području Image Consultinga u vodećoj školi modnog dizajna i oblikovanja, Instituto Marangoni London, gdje je dobila neprocjenjiva iskustva, te naziv IMAGE CONSULTANT → Savjetnica za imidž. Vlasnica je trgovačke marke OBLECI.SE (OBUCI.SE) Danas je profesionalni Image Consultant → Savjetnica za imidž. Surađuje sa pravnim osobama i sa pojedincima.  Trenutno djeluje na području Slovenije i Adria Regije: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -