Direktorica TTS Sport centra Varaždin odbila nove mjere: Ako donosite neke mjere, donosite ih za sve, ne donosite ih za pojedince!

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije uveo je nove strože mjere koje trebaju nastupiti 7. studenog i time bi TTS Sport centar Varaždin trebao privremeno zatvoriti svoja vrata. No, direktorica centra Mia Ivanković poslala je otvoreno pismo u kojem je istaknula da će nastaviti s radom te nastaviti poticati korisnike na sport. Razgovarali smo s njom o ovom potezu.

Zašto TTS Varaždin nastavlja s radom?

Putem Facebook stranice TTS Sport centar Varaždin dao je na znanje da 7.11.2020. neće zatvoriti svoja vrata. Nastavit će poticati bavljenje sportom iz tri razloga:

  • Preporuka Stožera nema nikakvo zakonsko uporište i krši Ustav RH
  • Prema izvještaju Nenada Bakića krivulja se izravnala i epidemija usporava, a to je rekao 5.11. i ministar Beroš
  • U TTS Sport centru radi 17 osoba na puno radno vrijeme i niti jedna nije bila bolesna niti pokazivala ikakve simptome.

“Naime, sportska dvorana TTS se prostire na 2800 m2 te u ovim okolnostima u jednom satu nikad nema više od 20 osoba na 2000m2 terena. Nadalje, pridržavamo se svih epidemioloških mjera, imamo zaposlene dvije čistačice na puno radno vrijeme koje stalno obilaze i dezinficiraju površine, svlačionice, dvorana uključuje staklene stijene i kupolu tako da se cijelo jutro (pa čak i po ovom hladnom vremenu) provjetrava.

Zbog svega navedenog odlučili smo da TTS Sport centar nastavlja normalno s radom uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje imaju nekakvog smisla, a strogo smo protiv vaših preporuka za nove mjere jer smatramo da su neutemeljene, nelogične i donesene su zbog samopromocije kroz medije”, navode u priopćenju.


Pročitajte više: Ivana Ožegović: Smanjenje PDV-a u fitness industriji je slamka spasa u epidemiji!


Isplatite nam na žiro račun 100.000,00 kuna za troškove ili nas pustite da radimo!

Uz sve to pozvali su Stožer da na trenutak zastane i razmisli o odlukama koje donose.

“Ako već nemate potrebna medicinska znanja pokušajte biti empatični na barem deset minuta i zamisliti kako je to ZARADITI ZA VLASTITU PLAĆU I PLAĆU ZA 17 zaposlenih od koje živi 60 osoba. Vjerujemo da je izuzetno lagano i jednostavno ubirati dvije tisuće eura mjesečno iz proračuna i pametovati 15 minuta dnevno iz udobne i tople fotelje.

Draga gospodo, ili nam u periodu od 07.11.20. – 30.11.20. isplatite na žiro račun 100.000,00 kuna za troškove, odnosno plaće radnicima, režije i izgubljenu dobit ili nas ostavite na miru da radimo svoj posao. Mi smo djelatnost koja brine o ljudskom zdravlju, a ne party zona!” napisala je za TTS SPORT d.o.o., direktorica. Ivanković Mija, dipl.oec.

“Njihova odluka jedan veliki ‘nonsens’, čak vrijeđanje ljudske inteligencije jer ona apsolutno nema smisla jer vi u našoj dvorani sad možete iznijeti teren za stolni tenis, odbojki i badminton, jer to nisu kontaktni sportovi, ali tu istu dvoranu ne možemo iznajmiti ljudima za nogomet, košarku i rukomet”, objasnila je Mia.

Kako Dinamov stožer nije u samoizolaciji?

Čini se kako mjere ne moraju poštivati svi, Mia nam je navela nelogičnost po kojoj se profesionalni sportaši mogu natjecati i u kontaktnom sportu, ali rekreativci ne mogu.

“Ako se poštuju neke mjere onda ima da ih svi poštujemo, a ne samo neki. Dinamo je jučer igrao utakmicu Europske lige, 9 igrača im je zaraženo, nitko od stožera nije u samoizolaciji, kako je to moguće? Ja mislim da se treba ustati i reći dosta jer ja stvarno ne želim da mi netko vrijeđa inteligenciju zato što se borimo od početka pandemije. Nismo otpustili niti jednu jedinu osobu, želimo očuvati radna mjesta, želimo kontinuitet poslovanja koliko god je to moguće u ovim okolnostima. Svako jutro kad se probudimo ne znamo što nas čeka jer se mjere mijenjaju na dnevnoj bazi.”


Pročitajte više: Kako će izgledati sport nakon epidemije i hoće li fitness centri uopće preživjeti?


Zbog Nacionalnog kvalifikacijskog društva nisu dobili potpore nakon lockdowna!

Tijekom korona kriza TTS Sport centar Varaždin je imao pad promet između 50 i 60 posto u odnosu na prošlu godinu, ali mjere su dobili samo za ožujak, travanj i svibanj, odnosno za vrijeme lockdowna. “Za lipanj i rujan nismo mogli dobiti jer po NKD-u ne spadamo nigdje jer smo sportski objekt, ali se naše poslovanje sastoji i od fitnessa, ugostiteljstva, iznajmljivanja sportskih terena i medicinske djelatnosti. Zbog toga, po NKD-u, nismo mogli dobiti dodatne mjere.”

Zbog svih tih nepravilnosti, ali i nepravde odlučili su nastaviti s radom. “Mi nemamo problem s tim da nas država zatvori niti da se pridržavamo epidemioloških mjera, ali očekujemo da se to odnosi na sve. Stoga pitam stožer i nadležne na temelju čega su oni donijeli tu mjeru i koje je bilo uporište za to?” zaključila je Mia.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -