TutoTod aplikacija konačno na tržištu

Nedostatak edukativnih aplikacija na svjetskom tržištu prepoznao je mladi tim stručnjaka iz Zagreba Petra Klasić, Antonija Horak i Tomislav Jurišić. Radeći na vrlo uspješnom projektu “Mali kreativci”, edukativno kreativnoj radionici za djecu, osluškivali su probleme roditelja u njihovom direktnom radu sa svojom djecom.

Spojem marketinške, pedagoške i dizajnerske struke uz osobno roditeljsko iskustvo, osmislili su TutoTod aplikaciju namijenjenu roditeljima djece od jedne do pet godina koja usmjerava roditelje kako se kreativno igrati i ispuniti vrijeme svojoj djeci.

TutoTod aplikacija dostupna na Apple Storeu

TutoTod je iPad aplikacija namijenjena roditeljima djece od 1-5 godina, a odnedavno je dostupna na Apple Storeu.

Inovativnost aplikacije je temeljena na istraživanju koje je proveo tim TutoToda, u kojem je sudjelovalo nešto više od 400 roditelja. Istraživanje je pokazalo koji su problemi roditelja kad su u pitanju kreativna igra i izrada rukotvorina sa svojom djecom. Najčešći problemi su: nedostatak vremena, nedostupnost materijala, nedostatak ideja, nemogućnost motivacije djeteta na aktivnost i nekreativnost roditelja.

TutoTod je u jednoj aplikaciji uspio riješiti sve navedene probleme i to na vrlo jednostavan način.

Aplikacija nudi odabir materijala i alata, a korisnik bira ono što u tom trenu ima pri ruci. Na temelju toga, moguće je odabrati tutorial za čiju izradu su potrebni isključivo materijali i alati koje je odabrao korisnik. Vrijeme izrade pojedine aktivnosti kreće se od 5 min – 30 min, a jednostavni koraci u obliku slika-tekst, uz dodatne savjete, svakog amatera pretvaraju u iskusnog kreativca.

TutoTod_aplikacija_iPad

“Nema više dugotrajne pretrage tutoriala po internetu i nepotrebnog gubitka vremena. Vrijeme je da roditelji svoje, ionako prekratko, vrijeme provedu kvalitetno sa svojom djecom jer kvalitetno vrijeme s djetetom uključuje rad na svim aspektima razvoja”, rekla je Antonija Horak, suosnivačica TutoToda.

“Uz TutoTod će dijete vježbati motoriku, pažnju, razvijati maštu i kreativnost, učiti o svijetu oko sebe, vježbati komunikaciju, zabavljati se i zbližiti s roditeljem. Izrada tutorijala može biti samostalna aktivnost ili uvod u druge aktivnosti”, izjavila je Petra Klasić, suosnivačica TutoToda.

“Aplikacija je napravljena za iPad uređaje, a uskoro izlazi i iPhone verzija”, rekao je Tomislav Jurišić, suosnivač TutoToda.

TutoTod tim je prošao vrlo koristan i vrijedan program u ZIP-u i osigurao si prvu investiciju. Na poznatom startup natjecanju Zagreb Connect osvojio je 3. nagradu u jakoj konkurenciji. Ostvarili su i državne poticaje HAMAG BICRO-a te poticaje Grada Zagreba.

TutoTod_aplikacija_2

TutoTod aplikacija u praksi

TutoTod su među prvima imale priliku isprobati psihologinje iz Udruge Hrabri telefon.

“TutoTod je aplikacija koja će vas oduševiti na prvi pogled. Jednostavna je za korištenje, lijepog dizajna, a što je najvažnije, njezina svrha je potaknuti roditelje na kvalitetno provodenje vremena sa svojom djecom. Aktivnosti poput Rainbow, Tropicana, Ladybug ili One2Ten također razvijaju djetetovu kreativnost i finu motoriku, ali i omogućavaju starijim predškolcima da uče boje, geometrijske oblike i brojanje, u sigurnom okruženju, kroz igru i zabavu”, objasnila je Ines Rezo, psihologinja u Udruzi ‘Hrabri telefon’.

“Mislim da je aplikacija vrlo korisna svakom roditelju koji želi na kvalitetan i kreativan način provesti slobodno vrijeme sa svojim djetetom te tako, kroz igru i zabavu, učiniti odnos bliskijim. Uz ležeran i otvoren pristup ovakvim aktivnostima roditelj može puno saznati o svom mališanu, nasmijati se, a nakon svega imati nešto što je obitelj samostalno izradila”, kazala je Božena Perić, psihologinja u Udruzi ‘Hrabri telefon’.

TutoTod na svojoj web stranici objavljuje blog sa stručnim člancima pedagoške tematike koji su namjenjeni roditeljima u svrhu pomoći i savjetovanja, a na Facebook stranici polako se počinje graditi community roditelja iz cijelog svijeta.

TutoTod aplikacija je besplatna za preuzimanje. Od ukupno 49, besplatno je 9 tutorijala. Ostalih 40 dostupni su u 2 paketa, svaki po cijeni od $2,99.

Zato, iPade u ruke i preuzmite odmah svoju TutoTod aplikaciju te svom djetetu osigurajte sretno i zdravo odrastanje.

Izvor i foto: TutoTod

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više