Nakon što je izjednačio plaće, CEO Salesforcea zapošljava managera za ravnopravnost spolova

Otprije je poznat stav tvrtke Salesforce o neravnopravnosti spolova na radnom mjestu. Nakon što su shvatili da u njihovoj kompaniji jednostavno nema dovoljno žena, pokrenuli su nekoliko inicijativa za žene, kako bi imale jednake plaće kao i muškarci, bile unaprijeđene, kako bi se povećao njihov broj na sastancima izvršnih managera, kao i na konferencijama i događanjima koje organiziraju za svoje klijente. A sada namjeravaju zaposliti i prvog službenika za ravnopravnost spolova.

Zapošljavanje managera za ravnopravnost spolova

Ovu je informaciju podijelio CEO Salesforcea Marc Benioff na ovogodišnjoj TechCrunch Disrupt konferenciji u San Franciscu, no pritom nije kazao koje će biti njegove dužnosti, ali ni koga ima u vidu za tu ulogu.

Benioff je strastveni zagovarač ravnopravnosti spolova koji nastoji svim silama učiniti svijet boljim mjestom. Smatra kako se neravnopravnost spolova javlja u mnogim industrijama, primjerice u filmskoj ili ICT industriji, gdje su žene plaćene manje za obavljanje istog posla kojeg rade i muškarci. Osim toga, u ICT industriji one čine manjinu među zaposlenicima i na nižoj i na visokoj razini.

Prema pisanju portala Fortune, Benioff je istaknuo da imaju širok skup programa kako bi bili sigurni da žene ne samo da imaju prilike rasti, da napreduju, nego da su i isto plaćene kao i muškarci. No, priznao je da mnoge tvrtke nisu spremne prihvatiti da žene budu jednako plaćene kao i muškarci, navodi portal Fortune.

Naglasio je kako se i jedni i drugi moraju boriti za jednakost, kako bi se ona ostvarila.

Salesforce je osim borbe za jednakost spolova, preuzeo vodeću ulogu i u borbi prava LGBT zajednice, zbog čega su se javno suprotstavili političarima koji su podržali zakone koji diskriminiraju gayeve i transrodne osobe u Indiani, Georgiji i Sjevernoj Kaliforniji.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

prijave najbolje poduzetnice 2023

Prijave za nagrade najboljim poduzetnicama 2023. su otvorene – evo kako...

Već godinama u Women in Adria organiziramo natječaj za najbolje poduzetnice u Hrvatskoj. Cilj dodjele ovih nagrada je poticanje ženskog poduzetništva,...