Junaci iz sjene: Ugostitelji i poduzetnici koji su pomagali u potresu pogođenim područjima!

Udruga Glas poduzetnika ovim putem želi zahvaliti svim poduzetnicima i ugostiteljima, mahom članovima Nacionalne udruge ugostitelja i udruge Glas poduzetnika, koji su u prvim satima nakon potresa stigli u pogođeno područje i oformili privremene kuhinje kako stradali ne bi barem bili gladni. Ugostitelji volontiraju u Petrinji, Sisku i oklonim mjestima.

Hvala im što su nesebično uložili svoje vrijeme i trud! Iako se i sami nalaze u vrlo teškoj situaciji, u tim trenutcima nisu razmišljali o svojim problemima, već kako da pomognu svojim sugrađanima. Fotografije i kadrovi iz Petrinje, Siska i Gline potresle su sve nas te smo se još jednom ujedinili u nevolji. 


Pročitajte više: Neće biti popuštanja mjera, poduzetnici ogorčeni!


Ugostitelji u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima nahranili nekoliko tisuća ljudi

U samo nekoliko dana postavljeni su šatori i kuhinje koje su hranile tisuće ljudi. Kamioni puni donacija hrane stigli su jednako brzo, a kuhari iz cijele Hrvatske kuhali su za građane, volontere Hrvatskog Crvenog križa i Stožer civilne zaštite, vatrogasce, MUP, HGSS te za sve volontere koji su se našli tamo jer su imali potrebu pomoći. Topli obrok za mnoge od njih, bio je jedina utjeha u ovoj teškoj situaciji i značio je neizmjerno mnogo za sve one koji su ostali bez krova nad glavom. 

Ugostitelji i poduzetnici nakon dva tjedna u Sisačko-moslavačkoj županiji, ovih dana pakiraju svoje šatore prepuštajući kuhinje nadležnima. 

Međutim, ono što je doista žalosno jest to da već danima gledamo kako vladajući omalovažavaju trud i rad svih vrijednih ljudi koji su se solidarno stavili na raspolaganje i pomogli velikom broju građana kroz razne neprimjerene izjave u medijima i pridajući zasluge onima koji u cijelu akciju pomoći ugostitelja nisu niti bili uključeni ni na koji način. Isto tako, UGP smatra da govori u ime svih članova i većine građana kad izražavaju zahvalnost za sve ono što su napravili. Sigurni su da bi ponovno postupili isto, jer u ovakvoj situaciji se ne kalkulira. UGP je ponosan što su mnogi od njih članovi udruge.


Pročitajte više: Naše inspirativne poduzetnice pomogle pogođenim područjima!


Jedino čemu se mogu nadati jest da će oni koji preuzimaju brigu o pogođenom području, pokazati istu razinu organizacijske sposobnosti, humanosti i požrtvovnosti. 

“Nitko od nas nije išao u Sisačko-moslavačku županiju zbog novaca i interesa, već smo išli srcem. Radi se o raznim udrugama i volonterima, svi smo se osjetili pozvanima doći. Svi smo davali sve od sebe kako bismo pomogli ljudima. Međutim, moram istaknuti da su izjave političara uzrokovale probleme s volonterima. Smatram da ako nam nisu došli pomoći, onda ne trebaju ni odmagati. Nismo došli tamo zbog politike i slave. Sada ćemo napraviti sve kako bi tranzicija bila što jednostavnija i funkcionalnija,” rekao je Vedran Jakominić, volonter i član Odbora za ugostiteljstvo i turizam. 

A poduzetnici i dalje nastavljaju pomagati koliko god mogu. Trenutačno se kupuju stambeni kontejneri, a radimo i na prvim planovima za obnovu. Donacije i dalje pristižu iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz inozemstva, kako bi se Sisačko-moslavačka županija što prije oporavila. Hvala i na tome!

Foto: Glas poduzetnika

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -