Dok vlast ‘koči’ poduzetništvo, UGP otvara vrata prema globalnom tržištu

Udruga Glas poduzetnika vodi hrvatske poduzetnike na najveći uvozno-izvozni sajam u Kinu gdje će potencijalnim poslovnim partnerima predstaviti svoje proizvode. Canton Fair, službeno poznat kao China Import and Export Fair, jedan je od najvećih i najvažnijih trgovinskih sajmova na svijetu. Udruga Glas poduzetnika organizirat će odlazak delegacije hrvatskih poduzetnika na ovaj sajam gdje će članovi Udruge imati priliku prezentirati svoje proizvode, ali i informirati se o mogućnostima suradnje.

Sajam se održava u Kantonu (Guangzhou) u Kini dva puta godišnje – u proljeće i jesen. S više od 60.000 izlagača, stotine tisuća posjetitelja i preko 1.200.000 četvornih metara izložbenog prostora, Canton Fair predstavlja pravu trgovinsku meku.

Hrvatska delegacija odlazi u Kinu

Veliki trenutak za hrvatsko poduzetništvo dogodio se početkom listopada ove godine, kada je udruga Glas poduzetnika potpisala ključan sporazum s Centrom za vanjsku trgovinu Kine (China Foreign Trade Centre). Ovaj sporazum otvara vrata za nove suradnje između Hrvatske i Kine, omogućavajući hrvatskim poduzetnicima da se predstave na najvećem uvozno-izvoznom sajmu na svijetu i prošire svoje poslovanje prema globalnom tržištu.

Tim povodom jučer je održano predstavljanje sajma kojim se članove UGP-a kao i ostale prisutne poduzetnike informiralo o mogućnostima koje sajam nudi. Na predstavljanju se obratio Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika:

“Veliko mi je zadovoljstvo objaviti da je udruga Glas poduzetnika prepoznata kao kvalitetan partner u promociji i organizaciji posjeta delegacije u Kinu sljedeće godine. Organizatori Canton Faira odabrali su udrugu Glas poduzetnika za partnera koji će omogućiti hrvatskim poduzetnicima odlazak na najveći sajam na svijetu kako bi predstavili svoje proizvode, ali se i upoznali s ponudom kineskih proizvoda i usluga. Ovo partnerstvo puno nam znači kao najvećoj udruzi malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj jer nastojimo uvijek našim članovima (poduzetnicima) osigurati kvalitetna povezivanja s međunarodnim partnerima”.


Pročitajte više: Poduzetnički mindset: Današnjem poduzetniku tržište je svijet


‘Odlazak na Canton fair za poduzetnike je investicija’

Na predstavljanju je najavljen i planirani posjet hrvatske delegacije poduzetnika na sajam u Kinu u travnju 2024. godine.

Canton fair za poduzetnike je investicija. To je prilika da na jednom mjestu umjesto da putujete iz regije u regiju po Kini i gubite vrijeme i novac susretnete većinu relevantnih tvornica i ponuđača”, rekao je Boris Došen, vlasnik specijalizirane tvrtke za pomoć uvoznicima u pronalaženju kvalitetnih partnera.

UGP će u suradnji s partnerima napraviti sve da po prvi put u povijesti Hrvatska ima svoj prostor na najvećem sajmu na svijetu, Canton fairu, i to već slijedeće godine, rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a.

Hrvatskim poduzetnicima potrebno je više konkretne podrške, sa što manje administrativnih zapreka i nameta koji ih koče. Sporazum između udruge Glas poduzetnika i Centra za vanjsku trgovinu Kine (China Foreign Trade Centre) primjer je stvarne, opipljive podrške hrvatskim poduzetnicima prema promicanju izvoza, proširenju poslovanja i uspostavljanju globalnih partnerstva u trenutku kada je podrška vlasti prema poduzetništvu vrlo ograničena.

Foto: UGP

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -