UGP organizira potpisivanje peticije “Stop nepotrebnim nametima”!

Udruga Glas poduzetnika odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i TZ-u. Također, traži i ukidanje ili smanjivanje svih ostalih parafiskalnih nameta koji opterećuju poduzetnike, obrtnike i građane!

Stop nepotrenim nametima

Parafiskalni nameti su neporezna davanja, odnosno različite naknade koje su nametnute od strane države. Iako se nazivaju „neporeznima“ imaju jednake ekonomske učinke na poduzetnike, obrtnike i građane kao i porezi. Ističemo da su 2019. godine poduzetnici, obrtnici i građani platili više od 9 milijardi kuna za preko 500 parafiskalnih nameta. U prilogu šaljemo listu dijela parafiskalnih nameta, njih čak dvjestotinjak.


Pročitajte više: Predsjednica udruge povremenih prijevoznika Ragusa Bus Vesna Lukić: Mjere za očuvanje radnih mjesta ne mogu spasiti tvrtke!


Među parafiskalne namete svrstavaju se i obvezne članarine koje su poduzetnici prisiljeni plaćati Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj obrtničkoj komori te turističkoj zajednici. Udruga Glas poduzetnika ima nekoliko zahtjeva:

  1. Tražimo da članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori bude dobrovoljno.
  2. Tražimo da se ukine plaćanje članarine TZ-u.
  3. Tražimo drastično smanjivanje svih ostalih parafiskalnih nameta. 

Postulat UGP-a je jasan – #ManjiPorezi! 

“Potpišite peticiju, izborimo se zajedno za društvo bez nameta koji su svrha sami sebi i način uhljebljivanja mnogih,“ rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas Poduzetnika. „Ova peticija nije samo glas poduzetnika, nego cijelog društva koje je opterećeno nepotrebnim nametima. Želimo da vlast vidi i čuje koliko ljudi smatra da su ovakvi nameti pljačka građana ove države i da bude prvi konkretan korak prema njihovom ukidanju ili značajnom smanjivanju!“

Peticiju podržavaju sljedeće stručne udruge:

  1. Cisex – Hrvatska udruga nezavisnih izvoznika softvera
  2. Hura! – Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje
  3. Lipa – Udruga poreznih obveznika
  4. Nacionalna udruga ugostitelja
  5. Women in Adria – mreža žena u poduzetništvu
  6. Udruga OPG-a Hrvatske “Život”

Pozivamo i sve druge udruge i medije da daju podršku peticiji! Potpisivanje peticije će početi u srijedu, 30. rujna u 12 sati tijekom akcije ugostitelja „3 do 12“ na sljedećoj poveznici.


Pročitajte više: Udruga Glas poduzetnika traži smanjenje PDV-a za frizere i teretane!


Foto: Glas poduzetnika

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -