Uhljeb – Facebook stranica koja nas oduševljava!

Popularna Facebook stranica “Uhljeb” svaki nas dan oduševljava novim fotografijama iz društvenih zbivanja, uz komentar koji nam izaziva osmijeh na lice. Našu tešku birokratsku mašinu pretvorili su u svojevrsnu parodiju, koja nije daleko od istine. I stoga smo ih kontaktirali, a oni su odgovorili u svom stilu.

Kako su došli na ideju?

Kazali su kako su na ideju o kreiranju stranice Uhljeb došli nakon izbora kad su se zaposlili na mjestu referenta za opće poslove i kada je njihova karijera krenula u županijskom uredu za prostorno planiranje i razvoj. Kažu da iza stranice stoje “nas par iz stranke”.

Uhljeb postoji još od, kako kažu, “prapovijesti čovječanstva”, ali nešto kraće nego što traje njihov kolektivni ugovor – nasmijali su nas.

Njihov je cilj da mladi shvate kako nema svrhe da izlaze na izbore i traže promjene, već da se jednostavno učlane u stranku i zaposle se kao “i svi mi normalni”. Nije sramota promijeniti stranku, vele, nego je sramota mijenjati posao svakih 10-15 godina, zaključuju.


Pročitajte više: Nagradni natječaj jezičnog savjetnika – prevedimo riječ uhljeb!


Utjecaj na publiku

Rekli su nam da na publiku utječu iskrenošću. “Evo, sad smo ih zamolili da za izbore ostanu doma da slučajno ne dođe do nekakvih naglih i bespotrebnih promjena jer svi smo mi isti i poslušali su nas. Hvala im na tome”.

I u svojem revijalnom tonu stižu do kraja. “Više vam ne smijem reći da ne bi imao problema u stranci. Za više molim vas da podnesete zahtjev na trećem katu soba 7. Ponesite domovnicu, rodni list, osobnu iskaznicu, radnu knjižicu, uvjerenje o nekažnjavanju i 150 kuna biljega. Sve originale ili ovjerene kopije.”

Svakako nastavite pratiti stranicu, jer, kao što smo kazali, nasmijat će vas, oduševit će vas, ali vas i natjerati na mišljenje. Jer u svakoj šali – pola istine!


Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -