Kako će umjetna inteligencija zauvijek promijeniti online sastanke

Tek što smo prihvatili da je budućnost sastanaka u online sastancima putem platformi kao što su Zoom i MS Teams, i pretvorili tu budućnost u sadašnjost, tehnologija se ponovno promijenila. ChatGPT počeo je ‘harati’ na svim poljima pa osim što uspješno polaže državnu maturu i piše znanstvene radove – upliće se i u poslovni svijet. Online sastanci u budućnosti će biti potpomognuti – umjetnom inteligencijom.

Hvatanje bilješki za vrijeme sastanka? Činit će to umjetna inteligencija za nas

Tako je Microsoft, koji radi na uključivanju novih AI mogućnosti u naše potrošačke i poslovne proizvode, predstavio Microsoft Teams Premium koji donosi najnovije tehnologije, uključujući OpenAI GPT-3.5, kako bi sastanci bili inteligentniji, personaliziraniji i zaštićeniji.

Što to točno znači? Znači da će se na Teams sastancima automatski raspisivati bilješke, a po završetku sastanka bit će dostupno pisano izvješće. A moći će se jednostavno upitati AI kad je rok i dobit ćemo odgovor.

“Dok se suočavamo s ekonomskim neizvjesnostima i promjenama u obrascima rada, organizacije traže načine za optimizaciju IT ulaganja i ponovno poticanje zaposlenika na postizanje poslovnih rezultata. Sada – više nego ikada – organizacije trebaju rješenja za prilagodbu promjenama, poboljšanje produktivnosti i smanjenje troškova. Moderni alati koje pokreće AI obećavaju da će povećati produktivnost pojedinca, tima i organizacije te iz temelja promijeniti način na koji radimo”, poručuju iz Microsofta.

Sve mogućnosti koje donosi razvoj tehnologije u smjeru uvođenja umjetne inteligencije, u pogledu promjena na poslovnom planu, najbolje je u TikToku opisao Riley Brown, tehnološki entuzijast i investitor. Brown ima TikTok račun usmjeren na AI (Tech.n.trendz) i u samo mjesec dana je došao do 150.000 pratitelja.


Pročitajte više: Hoće li online sastanci zamijeniti sve one nepotrebne sastanke uživo?


Kako će izgledati sastanak s umjetnom inteligencijom?

  • Bilješke će se automatski bilježiti.
  • Teams će pružati detaljan sažetak sastanak na kojem će pisati tko je što rekao.
  • Moći ćete postaviti pitanje poput: ‘Što je rekla Karolina na sastanku prošlog petka’ i AI će generirati sve replike koje je imao traženi korisnik odnosno sudionik sastanka.
  • U stvarnom vremenu, temeljeno na razgovoru sudionika sastanka, chat će predlagati zadatke, postavljati ih na vremensku traku i po potrebi zakazivati sastanke.
  • AI može napraviti skicu emaila. Primjerice, ako kažete svom kolegi da ćete mu poslati e-mailom određeno izvješće, AI će napraviti skicu koja će vam zapravo biti podsjetnik da ne zaboravite na to.
  • Generirat će to-do listu.
  • Tu je i real-time prijevod na 40 svjetskih jezika pa bilo tko, s bilo kojeg dijela svijeta, može sudjelovati na sastanku bez prevoditelja.

Pročitajte više: Slijedite 14 savjeta za uspješne virtualne sastanke


Povjerljivi sastanci ostat će povjerljivi

Kako su se sastanci prebacili na virtualne i hibridne, to je stvorilo novi skup izazova za zaštitu informacija za organizacije. Osjetljivi i povjerljivi poslovni razgovori poput sastanaka odbora, financijskih rasprava ili neotkrivenih recenzija proizvoda sada se odvijaju putem virtualnih sastanaka. Dok je postavljanje Teams sastanka brz i jednostavan postupak, za osjetljive sastanke ključno je imati dodatni sloj zaštite kako bi se osiguralo da sadržaj i informacije ostanu sigurni.

S naprednom zaštitom sastanaka dostupnom u Teams Premiumu, možete jednostavno nadograditi zaštitne mjere za povjerljive poslovne sastanke bez ometanja iskustva sastanka. Nove opcije sastanka, kao što je vodeni žig za sprječavanje ‘curenja’ i ograničavanje tko može snimati, daju dodatnu zaštitu kako bi rasprava ostala privatna.

Organizatori sastanaka mogu iskoristiti jedinstveni vodeni žig preko dijeljenja zaslona sudionika i videosažetaka kako bi pouzdano predstavili i prikazali osjetljive informacije. A za one rijetke, iznimno osjetljive sastanke koji zahtijevaju onemogućavanje nekih od osnovnih značajki sastanka za opciju napredne enkripcije, korisnici mogu na sastanak primijeniti opciju end-to-end enkripcije (E2EE). Kao podsjetnik, podaci koji se razmjenjuju tijekom Teams poziva ili sastanaka uvijek su zaštićeni korištenjem standardne enkripcije tijekom prijenosa i mirovanja.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -