Predstavljeni novi modeli unikatnih „sretnih suknji“ riječke dizajnerice Maje Tomažić Jakumatović

Brend MyHappySkirt, vlasnice i dizajnerice Maje Tomažić Jakumatović i ove sezone predstavlja nove unikatne suknje koje dolaze u tri linije – poslovnoj, romantičnoj i extra.

Nostalgija za djetinjstvom kao inspiracija

Maja Tomažić Jakumatović rođena je Riječanka koja je prije 5 godina krenula u privatne vode kupivši firmu i trgovinu metraže za koju je radila još kao studentica.

Osim što ima diplomu s Fakulteta za hotelski i turistički management u Opatiji, Maja je završila i Talijansku školu za modu i dizajn Callegari te magistrirala marketing na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

„Spoj marketinga, prodaje i dizajna oduvijek me pratio i uživala sam u svakom poslu koji sam radila i za druge. Iako sam u privatnim vodama, što mi omogućuje fleksibilnije radno vrijeme, ali i puno više briga oko administrativnih i tehničkih stvari, volim surađivati i s drugim firmama jer imam ideje za puno veće projekte koje je nemoguće razvijati sam ili u mikro firmi“, ističe.

unikatne suknje
Maja Tomažić Jakumatović

A sama je ipak uspjela realizirati projekt svojih „sretnih suknji“.

„Ideja je krenula prije par godina kada sam priču iz djetinjstva odlučila pretočiti u modni, funkcionalni i estetski predmet – suknju. Naime, još kao maloj djevojčici, nona mi je za svaki dramski nastup isplela novu suknju ili kompletić u kojima sam recitirala i bile su to moje sretne suknje“, priča Maja.

Posebnost ovih suknji je i ručno izrađeni broš koji nosi jedinstvenu poruku i energiju za vlasnicu, a svaka vlasnica suknje ulazi u knjigu „Moja sretna suknja“. Za jesen se pripremaju  suknje od trapera i jedna svečanija linija, a suknje od tila postale su one najtraženije.

Suknje za žene…i muškarce?

U ponudi Majinog brenda nalazi se i nešto poprilično neobično.

„Osim ženskih suknji, izrađujemo i muške, pa je tako prošle godine u našoj radionici nastao Riječki brhan, unisex suknja. Sve je unikatno i upravo taj princip nemasovnosti želimo zadržati. Ne šijemo po mjeri, već volimo reći da svaka suknja čeka svoju vlasnicu“, kaže Maja.

unikatne suknje

Uz suknje, tu su i tunike, haljinice, torbice te razni modni dodaci.

„Kod nas uglavnom kupuju poslovne žene i umjetnice, a često se kupuju i suknje od tila za djevojačke večeri, djeveruše i različite svečane prigode kada si ne smijete dopustiti da se nađete u situaciji gdje nosite istu suknju iz obližnje trgovine kao i netko drugi.“

Uskoro novi projekt

Osim što svoje vrijeme provodi u kreativnoj izradi ovih modnih predmeta, Maja kao poduzetnica voli posjećivati sajmove i poslovna druženja, od kojih posebice izdvaja Business Caffe.

„Kristina Ercegović inspirativna je žena i borac za poduzetništvo, a voljela bi da ovaj event zaživi i u Rijeci. Malo me brine što iz Rijeke iseljava mnogo mladih ljudi, pa se i tržište smanjuje, a tu je također i prevelik utjecaj velikih stranih trgovačkih lanaca“, naglašava.

Zato kaže kako je danas jako važno razvijati posao u nekoliko smjerova, povezivati se s ljudima iz različitih branši i usmjeravati se na na online prodaju.

„Uskoro pokrećem i jedan zanimljivi portal o kojem će još biti riječi“, najavljuje. A mi samo možemo reći – jedva čekamo!

Sve dok ne budete imali priliku uživo isprobati MyHappySkirt modele u modnom korneru u trgovini „Tekstila“ u Rijeci, ovaj veseli brend pratite na web stranici te na društvenim mrežama.

Foto: MyHappySkirt

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

leasing kuće

Je li ovo kraj djelatnosti povremenog prijevoza putnika?

Odbor za prijevoz udruge Glas poduzetnika održao je 24. ožujka sastanak s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Nakon toga, održali su...