Predstavljeni novi modeli unikatnih „sretnih suknji“ riječke dizajnerice Maje Tomažić Jakumatović

Brend MyHappySkirt, vlasnice i dizajnerice Maje Tomažić Jakumatović i ove sezone predstavlja nove unikatne suknje koje dolaze u tri linije – poslovnoj, romantičnoj i extra.

Nostalgija za djetinjstvom kao inspiracija

Maja Tomažić Jakumatović rođena je Riječanka koja je prije 5 godina krenula u privatne vode kupivši firmu i trgovinu metraže za koju je radila još kao studentica.

Osim što ima diplomu s Fakulteta za hotelski i turistički management u Opatiji, Maja je završila i Talijansku školu za modu i dizajn Callegari te magistrirala marketing na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

„Spoj marketinga, prodaje i dizajna oduvijek me pratio i uživala sam u svakom poslu koji sam radila i za druge. Iako sam u privatnim vodama, što mi omogućuje fleksibilnije radno vrijeme, ali i puno više briga oko administrativnih i tehničkih stvari, volim surađivati i s drugim firmama jer imam ideje za puno veće projekte koje je nemoguće razvijati sam ili u mikro firmi“, ističe.

unikatne suknje
Maja Tomažić Jakumatović

A sama je ipak uspjela realizirati projekt svojih „sretnih suknji“.

„Ideja je krenula prije par godina kada sam priču iz djetinjstva odlučila pretočiti u modni, funkcionalni i estetski predmet – suknju. Naime, još kao maloj djevojčici, nona mi je za svaki dramski nastup isplela novu suknju ili kompletić u kojima sam recitirala i bile su to moje sretne suknje“, priča Maja.

Posebnost ovih suknji je i ručno izrađeni broš koji nosi jedinstvenu poruku i energiju za vlasnicu, a svaka vlasnica suknje ulazi u knjigu „Moja sretna suknja“. Za jesen se pripremaju  suknje od trapera i jedna svečanija linija, a suknje od tila postale su one najtraženije.

Suknje za žene…i muškarce?

U ponudi Majinog brenda nalazi se i nešto poprilično neobično.

„Osim ženskih suknji, izrađujemo i muške, pa je tako prošle godine u našoj radionici nastao Riječki brhan, unisex suknja. Sve je unikatno i upravo taj princip nemasovnosti želimo zadržati. Ne šijemo po mjeri, već volimo reći da svaka suknja čeka svoju vlasnicu“, kaže Maja.

unikatne suknje

Uz suknje, tu su i tunike, haljinice, torbice te razni modni dodaci.

„Kod nas uglavnom kupuju poslovne žene i umjetnice, a često se kupuju i suknje od tila za djevojačke večeri, djeveruše i različite svečane prigode kada si ne smijete dopustiti da se nađete u situaciji gdje nosite istu suknju iz obližnje trgovine kao i netko drugi.“

Uskoro novi projekt

Osim što svoje vrijeme provodi u kreativnoj izradi ovih modnih predmeta, Maja kao poduzetnica voli posjećivati sajmove i poslovna druženja, od kojih posebice izdvaja Business Caffe.

„Kristina Ercegović inspirativna je žena i borac za poduzetništvo, a voljela bi da ovaj event zaživi i u Rijeci. Malo me brine što iz Rijeke iseljava mnogo mladih ljudi, pa se i tržište smanjuje, a tu je također i prevelik utjecaj velikih stranih trgovačkih lanaca“, naglašava.

Zato kaže kako je danas jako važno razvijati posao u nekoliko smjerova, povezivati se s ljudima iz različitih branši i usmjeravati se na na online prodaju.

„Uskoro pokrećem i jedan zanimljivi portal o kojem će još biti riječi“, najavljuje. A mi samo možemo reći – jedva čekamo!

Sve dok ne budete imali priliku uživo isprobati MyHappySkirt modele u modnom korneru u trgovini „Tekstila“ u Rijeci, ovaj veseli brend pratite na web stranici te na društvenim mrežama.

Foto: MyHappySkirt

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više