Naftalina predstavila kolekciju unikatnih torbi inspiriranu nostalgijom

U današnje vrijeme doista je rijetkost vidjeti ženu bez torbice. Iako se termin „ručna torba“ prvi puta pojavio 1900. godine i tada se uglavnom odnosio na putne torbe koje su muškarci nosili na posao i na put, torbe se danas smatraju isključivo ženskim modnim dodatkom.

Modni dodatak koji odašilje poruku

Torbe su od svojih prvih dana ekspanzivno evoluirale. Životinjske kože, biljna vlakna i umjetni elementi sada se prerađuju u gotovo svaku veličinu, oblik, boju i teksturu. Kuglice, kamenje, dragulji i rijetki metali također se koriste kao dio dizajna same torbe, ovisno o prigodi kojoj je torba namijenjena.

Od onih iz naših školskih dana, preko poslovnih i onih za shopping, torbe su neizostavan dio našega života. Osim što su nam potrebne iz čisto funkcionalnih razloga, torbe upotpunjuju naš osobni stil.

Ne kaže se bez razloga da prema odabiru torbe možemo procijeniti ukus onoga koji ju nosi.

Još su u prošlosti bile nosioci tajni i znak moći, statusa i ljepote. Iz tog razloga nije neobično što se torbe pomno biraju prema materijalu, obliku ili veličini. Nismo niti svjesni koliko toga samim odabirom torbe komuniciramo svojoj okolini. Već prema obliku i materijalu torbe možemo saznati kakvu namjenu sama torba ima ili kamo se njezin vlasnik uputio.

Unikatni modeli inspirirani prošlošću

U Naftalininom dućanu u Masarykovoj 24, osim već postojećih modnih dodataka poput marami i šalova, odsad je moguće pronaći i ženske torbe. Kolekcija je proizašla iz ideje da u svom dućanu imaju svoj proizvod koji je praktičan, ali i po svojoj unikatnosti poseban!

unikatne torbe

Za izradu su korišteni umjetni materijali poput poliestera i poliuertana u kombinaciji s kožnim ručkama. U nastojanju da kolekcija odiše toplinom i tihom nostalgijom, korišteni su motivi poput žena u modi s prijelaza stoljeća. Tako je jedan od motiva Marija Jurić Zagorka –  naša prva profesionalna novinarka.

Sve su torbe ručno oslikane akrilnim bojama za tkanine, a kao inspiracija poslužili su slikarski motivi impresionizma. Torbe se rade s pažljivim promišljanjem kako bi se svi elementi zajedno stopili, a da se pritom ne izgubi njezina prvobitna namjena. Ukoliko se nađete u blizini, slobodno zavirite i uronite u priče ovih posebnih torbi.

Foto: Naftalina

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

My Sensees

Hrvatska IT tvrtka osmislila uređaj za praćenje kvalitete zraka, a dostupan...

Zagađeni zrak je 'nevidljivi ubojica' te predstavlja jedan od najvećih javnozdravstvenih rizika diljem svijeta. Prema rezultatima istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije prisutnost...
- Advertisment -