Unilever nudi milijardu dolara za tvrtku Honest Jessice Albe

Tvrtka Honest koju je osnovala poznata hollywoodska glumica Jessica Alba bavi se prodajom netoksičnih, ekoloških proizvoda za djecu – pelena, maramica, hrane za djecu, sredstava za čišćenje, vitamina, odjeće za djecu i brojnih drugih proizvoda.

Proizvodi za bebe, mame i kozmetika kože na prirodnoj bazi

Prema pisanju The Wall Street Journala, tvrtka koja je 2015. godine vrijedila 1,7 milijardi dolara, te ima godišnji prihod od oko 300 milijuna dolara, mogla bi postati dio najistaknutije multinacionalne kompanije  i svjetskog proizvođača robe široke potrošnje  Unilevera, čije proizvode dnevno koriste milijarde potrošača diljem svijeta. No, razgovori su još u ranoj fazi, a portal nije htio navesti izvore.

Ukoliko ta ponuda prođe, ova bi uspješna glumica i poduzetnica, koja ima udio između 15 i 20 posto, mogla postati jednom od najbogatijih žena u Silicijskoj dolini, piše portal Vanity Fair.

Jessica Alba je tvrtku Honest  osnovala 2011. godine, zajedno s Christopherom Gaviganom, i to za vrijeme trudnoće, jer je željela svojoj djeci osigurati prirodne materijale.

No, tvrtka je bila podvrgnuta različitim pritužbama zbog kvalitete i stvarne ekološke prihvatljivosti nekoliko proizvoda, uključujući sapun, pelene i sredstva za čišćenje, ali oni su te tvrdnje negirali.

Čini se kako to nezadovoljstvo ipak nije značajno utjecalo na odaziv investitora, primjerice General Catalyst Partnersa, Lightspeed Venture Partnersa i Iconiq Capitala, koji bi ovom prodajom mogli zaraditi dvostruko više nego što su uložili.

Još u  svibnju je Alba govorila kako planiraju otvoriti više maloprodajnih mjesta,  uključujući i drugu lokaciju u Los Angelesu i jednu u New Yorku, jer im gotovo 40 posto prodaje proizvoda ide putem tradicionalnih trgovaca, a ostatak online prodajom. Unilever pak je prije 2 mjeseca za milijardu dolara kupio još jednu  kompaniju s tog područja  — Dollar Shave Club.

Foto: Gage Skidmore / Flickr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...