Upoznajte TAPIOKA KRUHiće, vaše nove omiljene bezglutenske zalogajčiće

tapioka

Jeste li ikad čuli za manioku? Tropsku biljku Manihot esculenta? Ne? Ma ne čudi, rijetko tko je, ali ako kažemo tapioka i tapioka brašno to bi već moglo zvučati kao nešto poznato. Naime, tapioka brašno se dobiva od sušenog korijena te tropske biljke manioke koja se sve više koristi u našem podneblju jer sadrži 80% lako probavljivog škroba, čitaj ugljikohidrata, i jako lijepo se sljubljuje sa drugim namirnicama.

Iako sadrži puno škroba, bogato je različitim mineralima I vitaminima (vitamini B kompleksa, kalcij, kalij, fosfor, željezo, magnezij, vlakna…) i danas vrlo važna napomena – ne sadrži gluten.

TAPIOKA KRUHići

Sad kada znate ovu informaciju sigurno ste dobili želju i isprobati neku kombinaciju?! Na izbor trenutno imate dvije vrste TAPIOKA KRUHića: sa gaudom i vlascem te sa gaudom i goveđim pršutom, a receptura ima korijene u brazilskom sirnatom kruhu s tapioka brašnom – Pao de Queijo.

Kako se u izvorni brazilski recept stavlja naribani sir, tako je MOJE MALO ZLATO, poštujući osnovnu recepturu, napravilo obje kombinacije sa sirom. Ali to nije sve, u pripremi je i slatka varijanta! Ipak se radi o hrvatskoj proizvodnji koja radi isključivo bezglutenske proizvode u želji da budu “lijek” vašem tijelu i užitak vašem duhu.

Dakle  glavni sastojak TAPIOKA KRUHića je dakako tapioka brašno bez glutena, bez kvasca, bez žitarica i bez soje, a da bi isti zamirisali u vašoj kuhinji trebaju provesti svega dvadesetak minuta u vašoj toploj pećnici.

Bezglutenski proizvodi

Glavni pokretač MOJE MALO ZLATO proizvodnje je u zdravom tijelu zdrav KRUH! Znajući kakvi se sve pekarski proizvode nude na našem tržištu, oni su se potrudili proizvesti i ponuditi bezglutenske proizvode, a sve s ciljem da vam prehrana zaista bude bez problema.

Do sada ste na tržištu mogli probati njihove bezglutenske kruhove SJEME i VITAL te dvije vrste MUFFINA, a nakon TAPIOKA KRUHića možemo se nadati samo još većem spektaklu bezglutenskih okusa.

Tekst i foto: Mojemalozlato

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eu fondovi ženski posao

Zašto su EU fondovi uglavnom ženski posao?

Ravnopravnost postaje stvarnost, muškarci preuzimaju naša standardna ženska zanimanja, više ne možeš naći poštenu debeljačku kuharicu ili su sve fit i...