Upoznajte TAPIOKA KRUHiće, vaše nove omiljene bezglutenske zalogajčiće

tapioka

Jeste li ikad čuli za manioku? Tropsku biljku Manihot esculenta? Ne? Ma ne čudi, rijetko tko je, ali ako kažemo tapioka i tapioka brašno to bi već moglo zvučati kao nešto poznato. Naime, tapioka brašno se dobiva od sušenog korijena te tropske biljke manioke koja se sve više koristi u našem podneblju jer sadrži 80% lako probavljivog škroba, čitaj ugljikohidrata, i jako lijepo se sljubljuje sa drugim namirnicama.

Iako sadrži puno škroba, bogato je različitim mineralima I vitaminima (vitamini B kompleksa, kalcij, kalij, fosfor, željezo, magnezij, vlakna…) i danas vrlo važna napomena – ne sadrži gluten.

TAPIOKA KRUHići

Sad kada znate ovu informaciju sigurno ste dobili želju i isprobati neku kombinaciju?! Na izbor trenutno imate dvije vrste TAPIOKA KRUHića: sa gaudom i vlascem te sa gaudom i goveđim pršutom, a receptura ima korijene u brazilskom sirnatom kruhu s tapioka brašnom – Pao de Queijo.

Kako se u izvorni brazilski recept stavlja naribani sir, tako je MOJE MALO ZLATO, poštujući osnovnu recepturu, napravilo obje kombinacije sa sirom. Ali to nije sve, u pripremi je i slatka varijanta! Ipak se radi o hrvatskoj proizvodnji koja radi isključivo bezglutenske proizvode u želji da budu “lijek” vašem tijelu i užitak vašem duhu.

Dakle  glavni sastojak TAPIOKA KRUHića je dakako tapioka brašno bez glutena, bez kvasca, bez žitarica i bez soje, a da bi isti zamirisali u vašoj kuhinji trebaju provesti svega dvadesetak minuta u vašoj toploj pećnici.

Bezglutenski proizvodi

Glavni pokretač MOJE MALO ZLATO proizvodnje je u zdravom tijelu zdrav KRUH! Znajući kakvi se sve pekarski proizvode nude na našem tržištu, oni su se potrudili proizvesti i ponuditi bezglutenske proizvode, a sve s ciljem da vam prehrana zaista bude bez problema.

Do sada ste na tržištu mogli probati njihove bezglutenske kruhove SJEME i VITAL te dvije vrste MUFFINA, a nakon TAPIOKA KRUHića možemo se nadati samo još većem spektaklu bezglutenskih okusa.

Tekst i foto: Mojemalozlato

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više