Ova godina donosi uzbudljive trendove u dizajnu uredskog prostora

Trendovi se konstantno mijenjaju, pa tako i u poslovnom kontekstu. Iako su uredi donedavno uglavnom bili nekako jednaki i bez karaktera, posljednjih godina sve više pažnje pridaje se estetici prostora. Boje, materijali i organizacija samo su neki od elemenata koji postaju izazov kreativcima i dizajnerima ureda. Koji su to ovogodišnji trendovi na koje treba obratiti posebnu pozornost?

Open-space odlazi u prošlost

uređenje ureda

Dugački redovi uredskih stolova možda su bili popularni u posljednje vrijeme, ali tvrtke su na teži način saznale da zaposlenici zapravo to – ne vole, donosi INC.

„Ako su druženje i suradnja bitni za određeni posao, to će se i dogoditi. Nije potrebno žrtvovati svaku vrstu privatnosti zbog toga i mislim da su ljudi to sada shvatili“, naglašava David Galullo, CEO dizajnerske agencije Rapt Studio.

Šest više nego četiri

Pravokutne stolove ove sezone zamjenjuju – šesterokutni.

„Problem s pravokutnicima je u tome što su uvijek povezani s hijerarhijom. Šesterokutni stolovi ostavljaju mogućnost da se moć jednakije rasprši“, ističe suosnivač R&A Designa Christian Robert.

Oni pružaju priliku da bolje vidite sve ljude oko sebe, a ne samo one preko vas, kao i materijale postavljene na zid.

Želimo teksture i ogledala

Ne možete se odlučiti oko boje zidova? Fokusirajte se na teksturu. Materijali poput cigle ili drva mogu pomoći u realizaciji drugačijeg poslovnog interijera. Neobično postavljena ogledala donose potrebnu svježinu prostora, pa ih ne oklijevajte postaviti čak i na – strop.

Detalji u jarkim bojama

uređenje ureda

Nemojte baš kompletno zaboraviti na boju. Nije potrebno puno, jarke boje upotrijebite na manjim elementima. Primjerice, umjesto vrata, obojite kvaku. Ako je namještaj u neutralnim bojama, dekorirajte ga s ponekim „šarenim“ detaljem.

Ne morate zaposlenicima dati baš sve

Da, mjesto za spavanje i ping-pong stolovi su zabavni, ali ponekad mogu dovesti do krivih rezultata. Pobrinite se da radni prostor bude ugodno mjesto, ali ne morate osjećati potrebu da u potpunosti kombinirate posao i zabavu.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kim kardashian harvard

Želimo li našim kćerima uspjeh na način Kim Kardashian? Makar dogurale...

I vrapci na grani već znaju da je Kim Kardashian održala predavanje na Harvardskoj poslovnoj školi. Stoga smo zatražile mišljenje na...