Kako impresionirati nadređene na božićnom domjenku?

Došlo je vrijeme organizacije božićnih domjenaka, a vjerojatno će i tvoja firma napraviti jedan. Mnogi zaboravljaju da je uredska zabava više fokusirana na posao nego na zabavu pa iako se može činiti kao dobra prilika za opuštanje s kolegama, važno je zadržati profesionalan pristup i ponašanje.

Povezano: Haljine za božićni domjenak – kako zablistati i na uredskoj zabavi

Lijepo se obucite

Iako je to poziv na zabavu, i dalje je poslovni događaj. Nemojte obući ništa riskatno niti vulgarno. Raspitajte se među kolegama kakav je dress code i držite ga se. Odjevna kombinacija vas treba pokazati u najboljem svijetlu, stoga odaberite nešto u čemu se osjećate ugodno i zanosno.

Družite se

Božićni domjenak je savršena prilika za susrete s kolegama iz drugih odjela. Započnite razgovor s kolegom s kojim odnos održavate uglavnom preko maila. Uvod u razgovor može biti upravo to: “Lijepo je razgovarati s vama licem u lice!”. Također, blagdansko okupljanje služi kako biste se bolje upoznali s kolegama s kojima rijetko razgovarate – poput recepcionera ili najnovijeg pripravnika vašeg odjela.

uredska zabava

Upoznajte nadređene

Šefovi, voditelji i drugi rukovoditelji skloniji su druženju na božićnim zabavama. Iskoristite priliku i rukujte se s generalnim direktorom, ali unaprijed pripremite što želite reći. Budite ljubazni i profesionalni. U razgovoru nemojte spominjati nevažne sitnice ili svoju frustraciju novim pravilom tvrtke – držite se općih poslovnih tema. Ako primjetite kako želi završiti razgovor, recite “Drago mi je što smo se upoznali” i krenite dalje.

Pazite na svoj manire

S obzirom na to da je ipak zabava, smijete slobodno jesti, smijati se, pričati i zaboraviti na posao, ali se ipak držite nekih ograničenja. Ako poslužuju alkoholna pića, nemojte previše popiti. Najbolji način da se izbjegne kršenje etiketa je djelovati malo formalnije nego što biste bili na zabavi.

Povezano: Božićni domjenak je prilika za networking

Nemojte pričati o poslu

Uredska zabava nije mjesto razgovora o rokovima, rezultatima i sastancima. Ako netko započne ovakvu vrstu razgovora s vama, recite da prvo trebate ujutro pregledati detalje, kada je lakše usredotočiti se na poslovna pitanja.

Besprijekorno spajanje vaših profesionalnih i društvenih strana, učinit će uredski party jednom od najvažnijih točaka vašeg kalendara za praznike.

Foto: Unsplash, Pixabay.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -