Uskoro stiže najskuplja Netflixova serija „The Crown“ o kraljici Elizabeti II

Izašao je prvi službeni trailer za seriju „The Crown“ koja govori o vladavini aktualne kraljice Ujedinjenog Kraljevstva i drugih kraljevstava Commonwealtha  Elizabete II.

Na ovu je seriju utrošeno 156 milijuna dolara i tako je postala najskuplja serija koju je Netflix snimio.

Serija „The Crown“ o životu kraljice Elizabete II

U glavnim su ulogama Claire Foy koja će glumiti kraljicu, dok će princa Philipa glumiti Matt Smith. Za scenarij je zaslužan Peter Morgan, koji je već snimio i film „Kraljica“ (Queen“).

Serija će, dakle, pratiti život kraljice Elizabete II, a radnja će početi 1947. godine, 6 godina prije njene krunidbe. Bit će prikazan njen privatni, ali i javni život kao jedne najistaknutije ličnosti u Velikoj Britaniji.

U prvoj će sezoni biti prikazane njene zadnje godine života kao princeze i prve godine vladavine. 1953. godine je, u dobi od 25 godina, Elizabeta II došla na prijestolje.

„The Crown“

Netflix je najavio kako će serija imati 6 sezona po 10 nastavaka u kojima će biti pokrivena sva desetljeća njezine vladavine. Gledatelji će tako po prvi puta moći vidjeti kako izgleda život iza zatvorenih vrata Westminstera i Buckinghamske palače

Prema pisanju Independenta, Morgan je istaknuo kako serija „The Crown“ ne govori samo o kraljevskoj obitelji, već i o padanju carstva, svijeta u rasulu i početka novog doba. „Oduševljen sam zbog toga što smo se za ovaj epski projekt ujedinili svi –  partneri iz filma, kazališta i televizije. Isto tako oduševljen sam zbog suradnje s Netflixom“.

Serija će premijerno biti prikazana 4. studenog na Netflixu.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više