7 stvari koje uspješni poduzetnici rade drugačije

Što uspješni poduzetnici rade drugačije u odnosu na druge ljude? Pitanje koje se postavlja često vrijedi milijun dolara jer nitko sa sigurnošću ne zna pravi odgovor, a s druge strane svi bi željeli biti uspješni u poslu kojeg rade te žele slijediti smjernice koje će ih odvesti do cilja.

Prema Annette Kimmitt, voditeljici EC globalnog tržišta, sve se svodi na sedam ključnih čimbenika.

Kimmitt je provela proteklih trideset godina pomažući rastućim poduzećima da narastu do vrijednosti od milijardu dolara. Njezini rezultati temelje se na povratnim informacijama nekih od 250 najuspješnijih tvrtki koje su osnovali poduzetnici EC alumni te na uvidima i svjedočenjima klijenata koji rade s takvim tvrtkama.

“Otkrili smo da su najbolji poduzetnici visokog rasta vrlo namjerni u izgradnji svojih sposobnosti kroz sedam čimbenika koji vrijede za sve”, navodi Annette.

Konvencionalni MBA program uči da bi se poslovni lideri trebali usredotočiti na ljude, sustave i procese”, kao i naravno na kupce, ističe Kimmitt.

Donosimo popis sedam faktora na koje bi se svaka poduzetnica trebala fokusirati ako želi da njezin posao rezultira uspjehom.

Sedam čimbenika na koje poduzetnici trebaju obratiti pažnju

Kupci

Ne fokusirajte se isključivo na sam proizvod te ništa drugo ne uzimate u obzir, već se fokusirajte na način koji poboljšava iskustvo korisnika što će rezultirati vjernim kupcima.

“Za najbolje tvrtke, kupac je središnji fokus svega što rade”, dodaje Kimmitt.

Ljudi, ponašanje i kultura

Da biste uspješno rasti, pobrinite se da vaše osoblje vjeruje u krajnji cilj. Ukorijenite vašu viziju i misiju u poslovanje i zaposlenike.

“Radi se o privlačenju zaposlenika koji prilagođeni poslovnoj kulturi, a zatim o investiranju u te ljude kako bi se osiguralo da se razvijaju dok se poslovanje tvrtke također razvija.”

Digitalna tehnologija i analitika

Kontinuirano ulaganje u inteligentnu inovaciju je čimbenik koji održava da tvrtka uvijek drži korak s promjenama na tržištu, ali i s konkurencijom.

“Razmislite o snazi podataka u pokretanju inovacija.”

Operacije u poslovanju

uspješan poduzetnik

Nemojte samo razmišljati o procesima, već se usredotočite na šire operacije vašem poslovanju.

“Najbolji poduzetnici razmišljaju o tome end-to-end operativnim modelom, koji se usklađuje s poslovanjem.”

Financije i finaciranje

Provjerite je li financiranje u središtu strategije rasta, a ne negdje sa strane. Financiranje i daljnje investicije u poslovanje osiguravaju da posao uvijek ide prema napretku.

Transakcije i savezi

Akvizicije i partnerstvo trebaju biti namjerne i popunjavati određene praznine u poslovanju. Nemojte ih koristiti isključivo po cijenu rasta tvrtke i poslovanja.

“Prije nego što su krenule poslovati, vrhunske tvrtke napravile su detaljnu analizu koje su im prednosti, a što su im nedostaci. Za uspješno poslovanje potrebno je prvo razumjeti koje praznine postoje u tvrtki.”

Rizik

Jedna od glavnih odrednica u poslovanju je da budete svjesni rizika koji bi mogli naštetiti vašem poslovanju, kratkoročno i dugoročno jer se pojedine tvrtke od gubitaka ne mogu oporaviti .

“Najbolji poduzetnici ne boje se rizika i riskiraju ako prepoznaju dobru priliku, ali minimiziraju njihov utjecaj na poslovanje u slučaju da rizik ode u negativnu stranu”.

Autor: Andrea Tintor

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

networking doručak o prodaji_

Uz savjete ovih stručnjaka nećete imati probleme u prodaji

Prodaja je ključni element u opstanku svake tvrtke. Ipak, često zadaje muke. Organizacija efikasnog prodajnog procesa malim se poduzetnicima čini kao...