Projekt Uspješna i fit – kako ostati u formi

U današnjoj svakodnevici teško možemo naći vremena za sebe. Gotovo svaka žena stavlja posao, djecu ili brigu o kućanstvu ispred brige o samoj sebi. No, to ne mora biti tako. Već smo pisali o projektu Uspješna i fit te vam danas predstavljamo novu seriju vježbi za koje je potrebno samo 15 minuta dnevno .

Uspješna i fit

Uspješna i fit je projekt namijenjen ženama koje u sklopu svojih svakodnevnih obaveza nemaju puno vremena posvetiti same sebi. Bilo da ste poslovna žena, majka i kućanica ili kako to biva u današnje vrijeme – oboje, uvijek možete pronaći malo vremena kako bi ste se posvetile same sebi – bilo to s pola sata trčanja po obližnjem parku ili s 15 minuta vježbe u udobnosti vlastita doma. Upravo su zaposlene žene koje usprkos obavezama ipak pronalaze vremena za sebe sudionice projekta Uspješna i fit.

Wings for life

Wings for life  je humanitarna utrka koja se održava 3. svibnja u Zadru te je ova utrka cilj projekta Uspješna i fit. Ova je utrka zamišljena tako da se trči pola sata nakon čega za sudionicima kreće auto. U trenutku kada auto dostigne trkaća, utrka završava. Ako ste zainteresirane za sudjelovanje u projektu, više pročitajte na linku.

Budi fit mama

Sunčana Seletković vlasnica je branda „Budi fit mama“ koja osmišljava vježbe za koje je potrebno tek 15 minuta dnevno. Vježbe su osmišljene tako da tijekom tih 15 minuta dajete maksimum od sebe a odlično je i to što za izvođenje vježbi nije potrebno puno prostora tako da vježbe možete izvoditi i na radnom mjestu tijekom pauze. Nakon što smo objavili  prvi dio vježbi u izvođenju Sunčane Seletković, sada vam donosimo drugi dio vježbi za jačanje stražnjice i nogu, trupa i ramenog pojasa.

Vježba 1

Prva vježba se zove statični iskorak te pomaže jačanju nogu i stražnjice. Napravite iskorak dovoljno velik da kada stražnje koljeno spustite na pod da su vam koljena pod pravim kutom. Vježbu za svaku nogu ponovite 10 puta.

uspješna_i_fit_vježba_1

Vježba 2

Druga vježba je vježba pod nazivom mountain climbers ili penjači. Također pomaže jačanju nogu i stražnjice te trupa. Postavite se na dlanove i na nožne prste te koljeno dižite prema prsima. Ponovite vježbu za svaku nogu po 10 puta.

uspješna_i_fit_vježba_2

Vježba 3

Posljednja vježba je ona koju većina žena ne voli raditi ali je izvrsna za jačanje ruku i ramena – sklekovi. Postavite se na koljena a ruke ispružite ravno u ravnini s ramenima. Kralježnica mora biti u ispruženom položaju te se spustite prsima što bliže podu. Ovu vježbu ponovite 10 puta.

uspješna_i_fit_vježba_3

Svaku od ovih vježbi ponovite 3 puta. Možete svaku vježbu odraditi 3 puta odjednom ili sve tri vježbe pa ih ponoviti tri puta. A kako to izgleda u praksi pogledajte u priloženom videu.

Foto: Youtube screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više