Uvijek ste u stisci s vremenom? Jednostavno ‘pravilo od 12 sati’ olakšat će vam život!

Fitness trenerica i jedna od najpoznatijih svjetskih wellness poduzetnica Jillian Michaels za thriveglobal.com nedavno je otvoreno  progovorila o tome kako se nosi sa svim izazovima budući na to da se kao javna osoba tijekom svojega rada redovito susretala s pitanjima što je motivira u radu, kako izgubiti kilograme i ono najčešće – kako stigne obaviti na vrijeme sve svoje obaveze.

“Istina je da sam majka, partnerica, prijateljica, poslovna žena, a moje je zdravlje uz to prilično dobro, no ključno je napomenuti da, iako obavljam sve svoje uloge, svakako to ne činim savršeno”, otkrila je poznata trenerica i citirala Mariju Shriver koja kaže da možete imati sve, ali ne istodobno.

Normalno je ponekad izgubiti ravnotežu

Jillian se pridržava jedne druge teorije koja glasi da i kao majka stignete obavljati sve obaveze, no uz malo manje posvećenosti nego što ste to obavljali prije djece. I to je stvarnost. Pa će tako nekadašnji 90-minutni trening joge uz majčinstvo postati brza 20-minutna vježba u dnevnoj sobi uz aplikaciju ili streaming.

Kao jedan od savjeta ona je izdvojila činjenicu da je ponekad normalno izgubiti ravnotežu te odbaciti ideju savršenstva jer nitko nije savršen i takvo nešto ne postoji.

Jillian upozorava i na još jednu činjenicu, a to je “mentalitet majke mučenice” koja uvijek na prvo mjesto stavlja svoju djecu sve dok ona nisu dovoljno odrasla i sposobna brinuti se sama za sebe.

Naravno da je prirodno stavljati djecu na prvo mjesto, no Jillian ističe kako ujedno može biti i recept za katastrofu.

“Zapamtite, osim što ste skrbnik svojoj djeci, vi ste njihov primani uzor.  Ako vi niste zdravi i sretni, to će utjecati i na njih .

Pravilo od 12 sati

Jillian otkriva zlatno pravilo koje mogu primijeniti gotovo svi, a zove ga, jednostavno rečeno, pravilo od 12 sati.

“Pronađite 12 sati u tjednu samo za sebe. Ovo je dovoljno za 4 polusatna treninga u vašoj dnevnoj sobi ili negdje vani, dovoljno je za obaviti sve potrebne liječničke preglede ili  mjesečne tretmane ljepote, a omogućuje vam i pokoji izlazak s prijateljima”, govori Jillian.

Naravno, ovo nije idealno rješenje i sve vaše obaveze neće uvijek stati u samo 12 sati, a često ćete morati raditi određene kompromise koji uključuju i to da ćete zamoliti roditelje da vam pričuvaju djecu u nedjelju ujutro dok vi idete u teretanu ili na ručak s prijateljicama.

Jedan dan u mjesecu možete unajmiti i dadilju na nekoliko sati te otići na spoj s vašom boljom polovicom – izbor je na vama.

Foto: 123rf

 

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

FABUspot zagreb

Jeste već primijetile novo cool mjesto u Ilici? Evo o čemu...

Regionalno poznati beauty multibrend FABUspot svečano je otvorio jedinstvenu parfumeriju i studio u centru Zagreba. Na čak 400 kvadrata i dvije...
- Advertisment -