Uz ljuljačku za noge HOVR sada možete raditi i vježbati u isto vrijeme

Dugotrajno sjedenje može biti zaista štetno za naše zdravlje. Osim što je često povezano s debljinom, nosi i rizik razvoja raznih bolesti, pa čak i različite vrste raka.

Nakon sjedenja na poslu, nekako je najdraže večer provesti ispred televizije, pa nastavljamo u tom sjedećem ili ležećem položaju.

Dok sjedimo, kvadricepsi i mišići stražnjice ne rade ništa. I dok neki na poslu uzimaju kratke pauze od pet minuta kako bi prošetali ili otišli do toaleta, te barem na taj način umanjili posljedice dugotrajnog sjedenja, drugi zbog opsega posla ne mogu uzimati pauze svakih sat vremena i dižu se sa svojih stolica samo kad je to zaista nužno.

Pametni dodatak za radne stolove

Jedno od rješenja za ovaj problem je rad za stajaćim stolom, a sada postoji i nešto drugačije i zabavnije za one kojima je ipak draže sjediti.

Riječ je o ljuljački za noge HOVR koja vam može pomoći da trošite kalorije i kad sjedite za radnim stolom, pritom poboljšava cirkulaciju i kognitivne funkcije, pa tako i veću produktivnost.

Postoje dva modela, jedan je priključen za stol, a drugi je stalak bez držača, kojeg možete koristiti i doma, kad odmarate. A sve to možete pratiti i putem aplikacije te vidjeti koliko ste kalorija potrošili ili koliko ste napredovali. Naime, korištenje HOVR-a osam sati dnevno jednako sagorijeva kilograme kao i hodanje 45 minuta.

Za ovaj izum zaslužna su dvojica prijatelja, fizijatar i rehabilitator Ron Mochizuki te profesionalni trener John Godoy.

Od sada možete raditi i vježbati u isto vrijeme.

Foto: Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -