Koji su uzroci izrazito masne kože u zrelijim godinama?

Masna koža prokletstvo je u pubertetu, mučenje u 20-ima i nešto na što smo se na kraju navikli u našim 30-ima. Zatim slijedi novi izazov u našim 40-ima, 50-ima i poslije otkrivajući kako ukloniti znakove starenja, a pritom se boreći s masnom kožom.

Jedna od prednosti starenja jest da nemamo problema s masnom kožom i prištićima kao što smo imali u pubertetu, međutim to nije slučaj kod svakoga. U 18 godina rada nagledala sam se akni koje su izbile u 30-im, 40-im i 50-im godinama, najčešće uzrokovane stresom.

Ako se vaše lice naglo pogorša i odjednom počne proizvoditi više masnoće, ne bojte se, ima rješenja. Donosim vam nekoliko jednostavnih savjeta za njegu kože koji vas mogu vratiti na pravi put prema glatkoj, mekoj koži koju zaslužujete.

Hormonska neravnoteža uzrokovana stresom

Baš kao što hormoni divljaju u pubertetu te mijenjaju kožu tinejdžera uzrokujući masnu i aknastu kožu, promjena i disbalans hormona također može biti razlog masne kože u 25., 30., 40. ili 50. godini.

Drugi je potencijalni uzrok poremećaj hormona štitnjače ili hipofize. Osim masne kože, možete primijetiti i druge simptome, kao što su otečenost ruku i nogu te bolovi u zglobovima. Oslobodite kožu od utjecaja slobodnih radikala Elemis Peptide⁴ Night Recovery Cream-Oil ili  Cellular Recovery Skin Bliss.

masna koža

Menopauza

Ako ste žena, možda ste ušli u menopauzu. U to doba razina estrogena i progesterona pada, a vaša postojeća razina testosterona podiže se uzrokujući veću proizvodnju sebuma. Dok je sama menopauza prirodan proces koji ne zahtijeva nikakav medicinski tretman, vaš liječnik može odlučiti da vas stavi na hormonski nadomjestak kako biste povećali razinu estrogena i progesterona.

Ovaj tretman olakšava brojne simptome menopauze, kao što su valovi vrućine i promjene raspoloženja, promjena tjelesne težine i opći bolovi. Elemisova  linija Pro-Definition na bazi biljnih matičnih stanica čini čuda za zrelu kožu.

Briga o koži

Regulirate izlučivanja žlijezda lojnica korištenjem odgovarajućih proizvoda za kućnu njegu. Kod nekih klijenata pravilna upotreba proizvoda za kućnu njegu može biti dovoljna da riješi problem nečiste kože. U drugim slučajevima najbolje je kombinirati tretmane u salonu i kozmetiku za kućnu njegu.

Posavjetujte se s kozmetičarkom ili dermatologom, kupite sredstvo za pranje lica ili gel te ga koristite za skidanje šminke i viška masnoće s lica dvaput dnevno, a posebno nakon vježbanja. Nakon pranja prebrišite lice tonikom koji ne sadrži alkohol i završite primjenom lagane kreme za hidrataciju. Ako imate dugu kosu, držite je dalje od lica. Prirodna ulja i svi proizvodi u vašoj kosi mogu iritirati vaše lice i pogoršati problem s pretjeranim izlučivanjem žlijezda lojnica.

Make-up

Ako se dnevno šminkate, možda ćete morati odabrati drugačije proizvode kako biste odgovarali promjenama kroz koje trenutno prolazite. Odlična zamjena za klasične pudere jest mineralna šminka, pogotovo ako imate masnu kožu. Mineralni puderi obično dolaze u obliku praha, a sam puder uklanja ulje i pruža glatku završnu obradu. Ako imate prištiće koje želite pokriti, potražite korektor koji uključuje salicilnu kiselinu koja će lagano isušiti prištiće koje prekriva.

Srećom, mnogi od naših tretmana za masnu kožu također su učinkoviti, kao i tretmani protiv starenja. Sve članice WIA ostvaruju 10 % popusta na sve tretmane iz naše ponude. Zato nas posjetite u Ageness Beauty Institutu!

Foto: Ageness

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

panel javni sektor

Ove žene upravljaju javnim sektorom, a sve vas one čekaju na...

Pripremamo svoju drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. Žene čine većinu zaposlenih u javnom sektoru, no na vodećim pozicijama su...
- Advertisment -