Važne poduzetničke lekcije Jessice Albe i Sarah Michelle Gellar

uspješne poduzetnice

Osim što imaju dugogodišnje uspješne televizijske i filmske karijere, Jessica Alba i Sarah Michelle Gellar su i vrlo uspješne poduzetnice. Na poduzetništvo su ih, kako kažu, navela njihova djeca. Kao majka, Jessica je tražila proizvode koji ne sadrže kemikalije (kreme, deterdženti i sl.) i odlučila se da će osnovati vlastitu tvrtku koja ih proizvodi. Nazvala ju je The Honest Company, a njezina vrijednost se danas procjenjuje na 1,7 milijardi dolara.

Sve je počelo alergijskom reakcijom, a završilo multimilijunskim biznisom

„Sve je počelo kada sam u prvoj trudnoći dobila jaku alergijsku reakciju. Jako sam se bojala za bebu, pogotovo što sam veliki dio djetinjstva provela u bolnicama liječeći se od upala pluća i astme. Mama mi je savjetovala da izbjegavam sredstva za čišćenje, jer imaju štetne kemikalije, no sve je oko mene bilo “opasno” za zdravlje: kreme, parfemi, sapuni, deterdženti“, ispričala je glumica u jednom intervjuu.

„Tražila sam rješenje i rodila se ideja da bih ja to mogla nešto novo i zdravo ponuditi tržištu, što je moj suprug proglasio totalnom ludošću, pa sam tri godine istraživala i proučavala razne proizvode, kontaktirala laboratorije i znanstvenike, sve dok 2011. nisam odlučila pokrenuti The Honest Company“, dodala je.

Olakšala kuhanje milijunima roditelja diljem svijeta

uspješne poduzetnice

S druge strane, Sarah Michelle Gellar željela je pronaći jednostavan način za kuhanje zdravih obroka za svoju djecu.  Zato je prošle godine s dvoje prijatelja pokrenula Foodstirs. Radi se o mješavinama za pripremu organskih jela, primjerice, muffina, brownieja i sl. Olakšali su kuhanje sebi, ali i milijunima drugih roditelja koji kupuju njihove proizvode.

„S obzirom da na tržištu nisam mogla pronaći proizvode koji su mi bili potrebni, pokrenula sam vlastiti posao koji je to omogućio“, izjavila je jednom prilikom Gellar.

Tajna je u jedinstvenim idejama

Ono najvažnije iz poduzetničke lekcije ovih žena je činjenica da su kreirale nešto jedinstveno i nešto do čega im je istinski stalo. Htjele su poboljšati vlastito, ali i druga roditeljska iskustva te su se dosjetile proizvoda koji su bili prijeko potrebni na tržištu. Nisu napravile još jedan u nizu istih ili sličnih proizvoda, nego su imale originalne ideje i zbog toga su njihovi poslovi, slažu se obje, toliko uspješni.

Foto: Flickr – treekiebeth/JD Lasica

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

izmjene zakona o radu

Ovo su ključne izmjene Zakona o radu koje Vlada predlaže, uključite...

Temeljem Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata (NN 140/09) i Zakona o pravu na...