Veliki problemi web stranica malih poduzetnika

Kao mali poduzetnik koji radi prodaju, nabavu, financije…..sigurno nemate previše vremena baviti se svojom web stranicom. Uložili ste u nju, prisutni ste online i to je to. A to nije dovoljno. Ali to nije samo vaš problem, ista je situacija s web stranicama većine malih poduzetnika.

Tipični problemi web stranica malih poduzetnika

Web dizajn, online marketing,..sve je to otišlo jako daleko danas i ako konstantno ne ulažete, jako puno gubite. Donja infografika prikazuje najčešće probleme/nedostatke koje mali poduzetnici imaju sa svojim web stranicama, a mi mislimo da su najvažnije sljedeće stvari:

  • optimizacija za mobilni promet – danas sve više ljudi internet pretražuje preko mobitela i laptopa. Kad kliknu na neki link na vašoj Facebook stranici, a vaša web stranica se “raspadne”, vjerojatno više nikada neće doći na nju. Stoga bi vam optimizacija za mobilni promet trebala biti visoko na listi prioriteta ulaganja.
  • nepostojeći linkovi za društvene mreže – blog na vašoj web stranici je važan promotivni alat kojim potencijalnim kupcima pokazujete svoju stručnost. Ali ako na kraju svakog posta nemate mogućnost dijeljenja teksta na društvenim mrežama, gubite besplatnu reklamu od čitatelja vašeg bloga. Bez linkova na društvene mreže, vaš sadržaj teško da će postati viralan, što vas može vrlo brzo lansirati kao stručnjaka u industriji.
  • nepostojeća analitika – Google Analytics nije ništa manje važan. On će vam reći kako i od kud posjetitelji dolaze na vašu web stranicu, da li dolaze preko tražilica, društvenih mreža i kojih. To će vam dati vrijedne informacije na temelju kojih možete odlučiti u koje kanale promocije vam se isplati ulagati.
  • ključne riječi – ako imate cvjećarnicu, a kad potencijalni kupac “ugugla” riječ “dostava cvijeća” i vi niste na prvoj stranici rezultata, vaša web stranica i nema nekog smisla. Morate istražiti koje ključne riječi u vašoj branši kupci “guglaju” i vaša web stranica mora obilovati njima. Kontinuirano pratite svoje Google rezultate za pojedine ključne riječi.

U infografici pogledajte ostatak problema s kojima bi se trebali pozabaviti na vašoj web stranici.

web stranica malih poduzetnika

 

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više