Visoke pete za povišicu?

Visoke pete imaju svoj čar

Mnogo žena se može identificirati s Carrie Bradshaw i njenom opsesijom visokim petama.  “Poremećaj opsesije cipelama” (da, za to već postoji stručni termin) je uzrokovan time što ne morate ići na dijetu da bi kupili nove cipele, stopala nemaju bokove, ne morate stajati u beskonačnim redovima za garderobu da ih na kraju uopće ne bi mogli navući na sebe ili kad uspijete da izgledate užasno u ogledalu…Pri tome u većini slučajeva mislimo na cipele s vrtoglavo visokim petama ili barem umjerenim petama, rijetko kad na niske cipele.

Cipele su odlična tema za započeti razgovor na networking eventu, u uredu ili na poslovnom ručku. Iz mog iskustva, žene najviše komentiraju cipele, manje odjeću jer ona ipak ovisi o građi tijela, dok su cipele univerzalne za sve! Da, predivne su ali ste ih platili previše, premalo, nisu dovoljno udobne, najudobnije su koje ste ikada imali…prava “bonding” tema:-). Žene koje vole iste cipele imaju posebnu povezanost:-).

Visoke pete na poslu

Hlače puno ljepše padaju s visokim petama, noge također izgledaju duže i vitkije uz suknju i visoke pete. U visokim petama izgledamo više, čime smo automatski sigurnije u sebe.

U legendarnom filmu Vrag nosi Pradu Nigel (Stanley Tucci) daje Andy (Anne Hathaway) visoke pete kako ne bi dobila otkaz prvi dan na poslu. Prema istraživanju Today Show iz 2009, 49% ispitanih je reklo da žene u visokim petama ostavljaju bolji dojam, ali 32% je reklo da visoke pete naglašavaju  žene kao seksualne objekte uz štetu koju čine zdravlju.

Oko 90% osobnih karakteristika se može otkriti samo gledajući u nečije cipele, tvrde psiholozi: “Cipele imaju praktičnu primjenu, ali također i neverbalno komuniciraju o vama.”

Naravno da cipele moraju biti primjerene za posao, sve ima svoju mjeru ne samo što se tiče cipela već i ostalih modnih dodataka. Kat Griffin, osnivačica modnog bloga za poslovne žene Corporette kaže da Birkin torba od 10.000 USD koju nosi pripravnica ostavlja potpuno drugačiji dojam od Louboutin cipela. Prema njoj mjera bi trebala biti vaša plaća. Louboutin cipele se mogu pronaći na sniženju i mogli biste ih si priuštiti s jednom plaćom, te na taj način pokazujete da imate dobar ukus ali istovremeno imate kontrolu nad svojim financijama. Birkin torba je mnogima nepristupačna i s njom ćete ostaviti dojam da ovisite o drugima financijski te će vas zbog toga odmah shvaćati manje ozbiljno.

Ja do sada još nijednom nisam otišla na posao u ravnim cipelama (niti ih imam), osim kad je padao snjeg. Ali sam si zato donijela visoke pete sa sobom za ured a “Uggsice” su bile ispod stola ( muž mi ih je kupio, ne ja:-)). Sad ih polako počinjem kupovati jer trčanje za troje djece ipak nije primjereno u visokim petama, ali visoke pete ostaju za poslovne prilike.

Bravo za vas koje se ne date nagovoriti na visoke pete, a mi ostale moramo paziti ipak da zadržimo balans i da je tek  žena u visokim petama koja je istovremeno i vrhunski stručnjak pravi pogodak! Jedino ta kombinacija prolazi.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -