Na povratku iz Dalmacije, obavezno posjetite barem jedan predivni vodopad u Hercegovini

Kako bismo otkrili ljepote koje naš predivan planet krije, nije potrebno otići na drugi kraj svijeta. U obližnjoj nas Bosni i Hercegovini strpljivo čekaju dva prekrasna prirodna dragulja – vodopadi Kravica i Koćuše. Mjesta su to koja svakako vrijedi posjetiti, te su odlična destinacija za posjetiti dok se vraćate s obale na vrući asfalt.


Pročitajte više: Ova dva restorana morate posjetiti ovog ljeta


vodopad u hercegovini

Vodopad Kravica pravo je otkriće na Balkanu

Ovaj se prekrasan vodopad nalazi na rijeci Trebižat, oko 10 km od Ljubuškog, u mjestu Studenci. Ovaj 25 metara visok vodopad vjerojatno je najpoznatiji vodopad u Hercegovini, a mnogi će reći kako je i njezin zaštitni znak. Vodopad Kravice predstavlja geološki spomenik Bosne i Hercegovine, te je pod posebnom zaštitom

Iako je ovaj vodopad svakako najljepši za vrijeme proljeća, svakako ga vrijedi posjetiti i ljeti kada ćete se uz njega ugodno rashladiti, a možete se i okupati.

Uz vodopad se možete odmoriti, istinski ‘napuniti baterije’ i dobro se najesti u nekom od restorana koji nude sjajnu ponudu lokalnih jela i autohtonih hercegovačkih vina, a slobodno uberete i svježu smokvu s obližnjeg drveta.


Pročitajte više: Dalmacija ili inozemstvo? Koje lokacije vole naše članice?


vodopad u hercegovini

Mali vodopad Koćuše oduševit će vas svojom ljepotom

Nedaleko, također na rijeci Trebižat nalazi se još jedan divan vodopat – Koćuše. Ovaj je manji vodopad visok tek 5 metara, te je pomalo skriven, što je uz njegovu ljepotu još jedna njegova posebnost. Blizina ovog vodopada sjajno je mjesto za opuštanje u miru i zvuk vode.

Ovaj ćete vodopad pronaći oko 15 km zapadno od Ljubuškog. Na njemu se nalaze brojni mlinovi, te je godinama služio seljanima za mljevenje pšenice.

Kao i vodopad Kravica, i vodopad Koćuše zaštićen je geološki spomenik.

U blizini ovog vodopada također ćete naći sjajnu ponudu lokalnih restorana, te možete uživati u ukusnim lokalnim jelima, siru i vinu.

Foto: turismbih.ba / upoznajteBiH / kravica.ba

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Silvija Dološić Groznica Ilok

„Jednog će dana moja Lota biti ponosna na svoju mamu“ –...

Silvija Dološić Groznica Voditeljica je odjela za komunalne poslove, poljoprivredu i zaštitu okoliša Grada Iloka. Svojim je angažmanom na poslu i...
- Advertisment -