Na povratku iz Dalmacije, obavezno posjetite barem jedan predivni vodopad u Hercegovini

Kako bismo otkrili ljepote koje naš predivan planet krije, nije potrebno otići na drugi kraj svijeta. U obližnjoj nas Bosni i Hercegovini strpljivo čekaju dva prekrasna prirodna dragulja – vodopadi Kravica i Koćuše. Mjesta su to koja svakako vrijedi posjetiti, te su odlična destinacija za posjetiti dok se vraćate s obale na vrući asfalt.


Pročitajte više: Ova dva restorana morate posjetiti ovog ljeta


vodopad u hercegovini

Vodopad Kravica pravo je otkriće na Balkanu

Ovaj se prekrasan vodopad nalazi na rijeci Trebižat, oko 10 km od Ljubuškog, u mjestu Studenci. Ovaj 25 metara visok vodopad vjerojatno je najpoznatiji vodopad u Hercegovini, a mnogi će reći kako je i njezin zaštitni znak. Vodopad Kravice predstavlja geološki spomenik Bosne i Hercegovine, te je pod posebnom zaštitom

Iako je ovaj vodopad svakako najljepši za vrijeme proljeća, svakako ga vrijedi posjetiti i ljeti kada ćete se uz njega ugodno rashladiti, a možete se i okupati.

Uz vodopad se možete odmoriti, istinski ‘napuniti baterije’ i dobro se najesti u nekom od restorana koji nude sjajnu ponudu lokalnih jela i autohtonih hercegovačkih vina, a slobodno uberete i svježu smokvu s obližnjeg drveta.


Pročitajte više: Dalmacija ili inozemstvo? Koje lokacije vole naše članice?


vodopad u hercegovini

Mali vodopad Koćuše oduševit će vas svojom ljepotom

Nedaleko, također na rijeci Trebižat nalazi se još jedan divan vodopat – Koćuše. Ovaj je manji vodopad visok tek 5 metara, te je pomalo skriven, što je uz njegovu ljepotu još jedna njegova posebnost. Blizina ovog vodopada sjajno je mjesto za opuštanje u miru i zvuk vode.

Ovaj ćete vodopad pronaći oko 15 km zapadno od Ljubuškog. Na njemu se nalaze brojni mlinovi, te je godinama služio seljanima za mljevenje pšenice.

Kao i vodopad Kravica, i vodopad Koćuše zaštićen je geološki spomenik.

U blizini ovog vodopada također ćete naći sjajnu ponudu lokalnih restorana, te možete uživati u ukusnim lokalnim jelima, siru i vinu.

Foto: turismbih.ba / upoznajteBiH / kravica.ba

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija žene u znanosti medicini i farma biznisu

Dolazi konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu” – Stare...

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje...
- Advertisment -