Kako pronaći vrijeme za fitness?

Kao aktivni sportaš, prije djece sam gotovo svaki dan poslije posla išla na fitness: teretana, body styling, body sculpt, tenis, rolanje po ljeti…bili su to dani :-) .

Uz masu obaveza, izdvojiti vrijeme za fitness čini se nemoguće.

Onda je došla prva trudnoća u kojoj sam morala mirovati od praktički prvog dana. Doktor mi je bio najveći neprijatelj kad mi je to rekao. Neko vrijeme sam vježbala laganije dok nisam skoro završila u bolnici i opametila se konačno. Cijelu trudnoću sam preležala na lijevom boku većinom i živjela za dan kad će opet sve biti normalno. U bolnicu sam otišla s nekakvim vježbama s interneta koje se mogu početi raditi odmah nakon poroda :-) ….kakve vježbe, nisam se mogla dići iz kreveta mjesec dana nakon poroda…

Uz posao i dvoje djece dani su hektični. Ali osjećaj nakon vježbanja, oslobađanje od stresa mi jako puno vrijedi. Ako uspijete ugurati vježbanje dva puta tjedno u raspored i još nešto malo preko vikenda, to je dosta. Ali pravo vježbanje:-)! Evo nekoliko stvari za koje ja mislim da dobro funkcioniraju:

Fitness u teretani

Ako želite sami vježbati u teretani, super, ali meni to ne funkcionira. U teretanu se treba doći s planom treninga i odraditi pravi trening! A ne gubiti vrijeme i ići od sprave do sprave, samo da se odradi. Unatoč godinama vježbanja, ja danas nemam vremena planirati trening i pošteno ga odraditi u teretani. Osim otići na traku i trčati 30-45 minuta, to mogu. Stoga, ako imate ozbiljne planove, možda ne bi bilo loše investirati u osobnog trenera, s kojim se čuda mogu napraviti.

Grupni fitness

Moj prvi izbor. Najefikasnija tjelovježba za mene. Ja nisam „plesni tip“ i ne volim koreografije od kojih se samo naživciram jer ništa ne mogu pohvatati. Treninzi tipa body styling, body sculpt i sličnih naziva gdje se vježba uz muziku i rekvizite i radi na svim dijelovima tijela mi daju najbolje rezultate. Svaki trening mi je težak i nema šanse da ja sama tako nešto odradim. Ako vas muče fiksni termini, sad ima teretana gdje možete doći na bilo koji termin koji vam odgovara a ne fiksno utorkom i četvrtkom u 19 na primjer.

Fitness prije ili nakon posla

Nema boljeg nego odraditi trening ujutro! Znam, užasno je teško ustati se ujutro, puno sam ih prespavala…ali kad sam se ipak ustala i otišla na trening, to su najbolji dani. Što god se loše desi taj dan, ne može ga pokvariti jer sam ja taj dan puno više napravila. Znam, užasno je komplicirano, treba i odjeću pripremiti koju ćemo nositi sa sobom da je poslije treninga obučemo, ali meni se to sve isplati ako sam ja uspjela ugurati trening u svoj tjedan.

Fitness na putu

Puno putujete i ne isplati vam se plaćati članarinu u teretani? Ok, članarina se u većini teretana može stopirati ako vas neće biti neko vrijeme. Dodatno, kad ste na putu, nema ni muža ni djece i ne morate se s nikim dogovarati kako ćete i kad ćete. Imate samo posao! Koji luksuz! Svi hoteli imaju teretane, više katova- stepenice su odlične za trčati gore, dolje. Na putu ste uglavnom smješteni blizu lokacije gdje radite, manje putujete, opet imate vremena za ustati ranije i odraditi trening.

Djeca i fitness

Kad su djece veća, ništa lakše nego otići s njima u vožnju biciklima ili rolama. Ako su još u kolicima, meni su šetnje nakon posla s kolicima gdje ja usput radim iskorake bile savršene. Ok, susjedi me čudno gledaju ali njihov problem :-) . Ako je beba veća, rolanje s kolicima…Kad ih treba voziti na razne aktivnosti, na primjer na ritmiku, ona se održava u teretani, pa nećete valjda sjediti u teretani i čekati da njihov trening završi?

Fitness se uvijek može uklopiti u raspored, kad se jednom „navučete“ bit će puno lakše!:-)

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bright Horizons srednja škola

Zagrebačka škola u kojoj njeguju mindfulness i holizam od jeseni otvara...

Međunarodna osnovna britanska škola Bright Horizons početkom ove školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavila je desetu godišnjicu postojanja te je...
- Advertisment -