Glas poduzetnika na WEgate Summit-u i Upravnom odboru ESBA-e

Nakon dvije godine korone održan prvi sastanak “u živo” Upravnog odbora ESBA-e i WEgate Summit posvećen ženskom poduzetništvu, prenosi Udruga Glas poduzetnika.

Pomoć i vidljivost žena u poduzetništvu

Koliko je žensko poduzetništvo bitno za razvoj poduzetničke scene EU mogli smo se uvjeriti 17. listopada 2022. na WEgate Summit-u na kojem su sudjelovati i predstavnici udruge Glas poduzetnika, Hrvoje Bujas – predsjednik, Ivana Matić – članica upravnog odbora UGP-a i direktorica Women in Adria i Branka Prišlić – glavna tajnica.

wegate summit 2022

WEgate je online platforma koja ima za cilj pomoći ženama poduzetnicama da započnu i izgrade svoje poslovanje uz pomoć angažirane zajednice i dijeljenja znanja. Ovogodišnji WEgate summit bio je usmjeren na mogućnosti financiranja projekata i umrežavanje, kao i mogućnosti  mentorstva žena poduzetnica diljem Europe.

Također, fokus Summita bio je na zelenoj i digitalnoj transformaciji koje su prepoznate kao novi pokretači razvoja ženskog poduzetništva. Na WEgate Summit-u uspješne poduzetnice predstavile su svoje poslovne modele za budućnost i istaknule  europske politike i strategije financiranja kojima je cilj učiniti europske poduzetnice uspješnijima.


Pročitajte više: Kako potaknuti žensko poduzetništvo


Energetska kriza i PDV

ESBA, europsko udruženje malih poduzetnika na čelu s predsjednikom Davidom Carom organizirala je gala večeru za istaknute uzvanike među kojima su bili i predstavnici udruge Glas poduzetnika. Večera je bila pod pokroviteljstvom Amazona, a tijekom večeri uzvanicima su se osim predsjednika obratili partneri i organizatori WEgate Summita. Bila je to prilika za za neformalno druženje, dijeljene iskustava, savjeta i znanja među predstavnicima poduzetničkih udruženja iz drugih zemalja EU. 

Nakon dvije godine korona krize i mogućnosti održavanja samo video sastanaka, ovo je bio prvi sastanak upravnog odbora ESBA-e koji je održan uživo, a na kojem je sudjelovao i Hrvoje Bujas, predsjednik UGP-a i potpredsjednik ESBA-e. 

wegate summit 2022

Na Odboru su bile aktualne teme poput energetske krize, koja je zahvatila cijelu Europu te je donesena odluka da se ESBA aktivnije uključi u zastupanje poduzetnika u njihovim nastojanjima da premoste ovu krizu. Isto tako Odbor je odlučio da će se ESBA na razini EU zalagati da nivo ulaska poduzetnika u sustav PDV-a bude 100 000 EUR.  

Dogovoreno je da se sljedeći sastanak Upravnog odbora ESBA-e održi 2023. godine u Zagrebu, kojemu će domaćin biti udruga Glas poduzetnika.

Foto: Udruga Glas poduzetnika

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -