Održan još jedan Women in the World Summit

Deveto izdanje Women in the world Summita održano je 12. i 14. travnja 2018. u kazalištu David H. Koch u Lincoln Centru u New Yorku sponzoriran od Toyote.

Bivša državna tajnica Hillary Rodham Clinton pojavila se na Summitu zajedno s dobitnicom Oscara Violom Davis, koju je intervjuirao MSNBC domaćin Joy-Ann Reid. Pisac koji je pridonijeo radu New Yorkera Ronan Farrow moderirao je ploču s talijanskom glumicom Asiom Argento i talijanskim modelom Ambrom B. Gutierrez, dvjema ženama koje su se usprotivile hollywoodskom mogulu Harveyu Weinsteinu. Aktivist za kontrolu oružja u Parklandu, Delaney Tarr, liberijski Nobelov laureat Leymah Gbowee, sindikalist ugostitelja Saru Jayaraman i CEO tvrtke Uber Dara Khosrowshahi bili su neki od ostalih velikih predavača i govornika na Summitu.

Također, na pozornici su se pridružile brojne inspirativne žene i muškarci, uključujući američke senatore Kirsten Gillibrand i Lise Murkowski, glavna plesačica u baletnom baletu American Misty Copeland, nagrađivana glumica i zvijezda Dietlanda Julianna Margulies, kolumnistica New York Timesa Nicholas Kristof i dr. Fozia Alvi, volonterka u logorima izbjeglica Rohingya u Bangladešu.

Najvažnije videozapise s cijelog Summita 2018. godine možete pogledati ovdje, a cjelokupni izvještaj Women in the World pogledajte na linku.

Što je Women in the World Summit?

U tri dana summita Women in the World održanog u Lincoln Centru u New Yorku predstavljene su snažne žene čije osobne priče u fokus uzimaju najproblematičnija međunarodna pitanja te pitanja ravnopravnosti spolova. Sudionici summita variraju od CEO-a velikih globalnih kompanija i svjetskih vođa do umjetnika, aktivista i mirotvoraca.

Živopisne novinarske priče Summita, visokokvalitetni videozapisi, sam narativ Summita učinili su Women in the world platformom za predstavljanje utjecajnih žena i mjestom gdje se osnažuju žene. S vremenom, ova platforma potiče i muškarce da se pridruže ženama na pozornici te otvoreno zagovaraju ravnopravnost spolova.

Women in the world možete pratiti na Facebooku, Twitteru, YouTubeu i Instagramu.

Foto: Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više