Njega kože povezana je s našim mentalnim zdravljem, patite li i vi od tjelesnih dismorfija?

Začetnica branda WOOD Cosmetics, Ana-Marija Šarić će na petom po redu Health & Wellness Day-u u Šibeniku predstaviti svoj brand i održati predavanje o poveznici između njege kože i mentalnog zdravlja. Iako to dvoje možda ne biste na prvu povezali, način na koji njegujemo svoju kožu itekako utječe na naše mentalno zdravlje.

Tjelesne dismorfije, u obliku poremećaja prehrane i dismorfija kože, su nažalost sve prisutnije. Pritisak koji osjećamo da moramo izgledati savršeno, koje nam je nametnuto od strane društvenih mreža, filtera i savršenih fotografija influencerica su rezultirali osjećajem nezadovoljstva i manje vrijednosti ako imamo prištiće, akne, koju flekicu ili boru.

wood cosmetics mentalno zdravlje

Patološki poremećaji koji uzrokuju loše stanje kože

Navedeni problemi s kožom mogu prijeći u patologiju i djelovati jako ograničavajuće na naš život, tako da dovedu do marginalizacije života na način da, ako ne izgledamo po nametnutom pojmu ljepote ‘savršeno’ zatvaramo se, propuštamo važne nam događaje ili idemo usprkos i osjećamo se samosvjesno i nesigurno. Izbjegavat ćemo fotografiranje, javne nastupe, prezentacije itd. Kvaliteta života nam se smanjuje i propuštamo lijepe i važne trenutke svog života.

Želimo naglasiti kako njega naše kože, naši rituali i navike itekako povoljno utječu na naše mentalno zdravlje. To je briga oko nas samih. Nekada, kada i ništa drugo nismo u stanju (npr. stanje depresije), samo čišćenje lica i nanošenje proizvoda za njegu lica nam može povećati serotonin i osjećaj dostojanstva.

wood cosmetics mentalno zdravlje

Brand WOOD Cosmetics želi pomoći svakoj osobi da se osjeća sigurno i lijepo u svojoj koži. Poručuju “Tvoja koža nije važna, ti si važna. Želimo da što manje razmišljaš i brineš o svojoj koži jer ćemo mi to činiti umjesto tebe.”


Pročitajte više: Poduzetnica Ana-Marija Šarić uz pomoć snažnog ženskog kolektiva pokrenula brand etične i veganske kozmetike WOOD Cosmetics


wood cosmetics mentalno zdravlje

Put od akni do čiste kože lica nekada je dugotrajan i mučan

Kad je Ana-Marija Šarić bila u godinama u kojim je još uvijek imala problema s kožom u obliku akni, a već je došlo vrijeme za početak korištenja anti-age proizvoda, uvidjela je da bi trebala koristiti vise različitih seruma, svaki s drugačijom funkcijom. Tako je došla na ideju da formulira jedan serum koji će služiti za više svrha.

Osim seruma, WOOD Cosmetics u svojoj prvoj liniji proizvoda ima i ulje, kremu, toner i masku. Svi proizvodi su za mješovitu kožu, budući da većina ljudi ima taj tip kože, ali ne isključuje masnu kožu, suhu i druge tipove kože. Cilj WOOD Cosmetics branda je ponuditi što kvalitetnije proizvode kako bi se riješili problemi s kožom, ali kako bi i povećali samopouzdanje tako da žene ne moraju puno razmišljati i zamarati sa svojom kožom, već uživati u njezi svoje kože i živjeti svoj život!

wood cosmetics mentalno zdravlje

Sudionice Health & Wellness Day u Šibeniku očekuje edukativno predavanje, sudjelovanje u raspravi o tome kako se njihova koža formirala kroz godine, koje promjene su uočavale na sebi te naravno, iznenađenje u goodie bags-u! Posljednje subote u mjesecu, kada ćemo se družiti u hotelu Ivan, sve sudionice imati će priliku postaviti pitanja začetnici WOOD Cosmetics branda te se informirati o svojem stanju kože, kako ju poboljšati ili promijeniti već ustaljenu rutinu njege kože lica.

Više o WOOD Cosmetics potražite na poveznici te na Instagram profilu.

Pripremljeno u suradnji s WOOD Cosmetics

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija žene u znanosti medicini i farma biznisu

Dolazi konferencija “Žene u znanosti, medicini i farma biznisu” – Stare...

Iako u Hrvatskoj žene čine 49 posto zaposlenih u znanosti njihov udio na vodećim pozicijama je još uvijek zanemariv​. Farmaceutskoj industriji kronično nedostaje...
- Advertisment -