Za Anamariju Cicarelli ljeti je ured na brodu inkubator novih projekata

Nakon što mnoge poduzetnice osim u službenim uredima rade jednako uspješno i u svojim kućnim uredima, ima i onih koje privremeno organiziraju mobilne urede, ovisno o potrebama.

Naša članica, Anamarija Cicarelli svoj ured ljeti preseli na brod.

Ured na brodu kao inkubator novih poslovnih ideja

S obzirom da posao teško odvaja od privatnog života i odmora te da joj nije baš jednostavno isključiti se od svega mjesec dana, ovo je svojevrstan kompromis. Suprug, zaljubljenik u more, brodove i ribolov  svoje slobodno vrijeme, kojeg ima jako malo, želi provesti na vlastitom, obiteljskom brodu.

Stoga Anamarija posao organizira tako da fizički ne mora biti u uredu. “Godišnje organiziramo preko 60 edukacija širom Hrvatske, mnogo vremena provodim van ureda tako da već znam kako organizirati „mobilni ured“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anamarija Cicarelli (@cicarellianamarija) on Sep 1, 2018 at 12:50am PDT

Obično krajem osmog mjeseca, ured se preseli na brod. Dovoljan joj je laptop, nekoliko knjiga, mobilni internet, mobitel i najvažnije – dobar signal što je obično najveći problem i razlog gdje će pristati.

“Za razliku od toga kad ured imaš negdje drugdje, brodski ured zahtijeva i kreme za sunčanje, losine za tijelo, ručnike za plažu,… ”

Poslovanje tvrtke je organizirano na način da je pisanje članaka za časopis, novih materijala, izrada programa edukacija, prezentacija, projektnih dokumentacija, aplikacija, i sl. njen dio posla. “Upravo je taj dio najlakše raditi daleko od kuće i ureda, u vrijeme kad su svi na godišnjim odmorima, kad ti ne zvoni neprestano telefon, kad ne žuriš na sastanke, ne moraš ići na poslovni put i sl.” ističe Anamarija.

“Na divljim plažama, u prekrasnim valama, između kupanja, plivanja, ribolova, surfanja,… odradim veliki dio posla. Tu u miru slušam razne tutorijale, istražujem kako to rade drugi u svijetu, čitam literaturu za koju zimi nemam vremena i pišem. Sve što u ovo vrijeme napravim i pripremim znatno mi olašava poslovanje ostatak godine.”

 

 

View this post on Instagram

 

Najljepši ured

A post shared by Anamarija Cicarelli (@cicarellianamarija) on Aug 23, 2018 at 5:50am PDT

Na brodu je sa suprugom, a ponekad im se pridruže djeca i prijatelji. Tu su obavezo i kolegice, posebno Meri Čizmić Kraljević, glavna urednica časopisa „Apartman Plus“, edukatorica i njena najbliža suradnica.

“To je onda vrijeme brainstorminga, tu se onda događaju prave oluje ideja, rasprava,debata i sl. Takvi susreti rezultiraju našim najboljim projektima.”

Teži dio uredskih aktivnosti na brodu je signal koji je čas dobar, čas nije i to zna biti jako zamorno. Priznaje da nije lako biti među ljudima koji se samo kupaju, spavaju, odmaraju, a ti na +40 u salonu tipkaš, i tako gotovo čitav dan. “Ali to nije tako svaki dan, ipak je ovo najljepši ured na svijetu” kaže Anamarija.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

nadarena djeca

Istraživanje pokazalo kako se nadarenu djecu ne prepoznaje u gotovo 50%...

Nešto u čemu obrazovni sustav često zakazuje jest odnošenje prema nadarenoj djeci i adolescentima. Nastavni program im nije prilagođen, a jedina...
- Advertisment -