U studenom Zagreb postaje središte svjetske startup scene

Druga po redu start-up konferencija Zagreb Connect okupit će  11. i 12. studenog brojne svjetske start-up stručnjake i investitore s ciljem unaprjeđenja inovativnog potencijala regije.

Zagreb Connect 2015

Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkim velesajmom organizira veliko start-up događanje Zagreb Connect 2015., koje će omogućiti start-upovima iz Zagreba i regije da svoje poslovne ideje predstave potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima.

Prvi Zagreb Connect održan je u studenom 2014. godine na kojoj je 20 najkvalitetnijih start-upova predstavilo vlastite poslovne ideje investitorima. Konferencija je postigla izniman uspjeh okupivši preko 350 posjetitelja i sudionika programa iz Hrvatske, šire regije, zemalja članica Europske unije, SAD-a i Izraela, koji su prepoznali Zagreb Connect 2014. kao idealnu priliku za međusobnu suradnju i ostvarenje poslovnih prilika. Nagradni fond start-up natjecanja (pitch natjecanja) iznosio je 125.000 kn. Pobjedu prvog Zagreb Connecta odnio je tim Mash.Me koji je predstavio aplikaciju za snimanje videa s trodimenzionalnim likovima.

Za ovu godinu organizatori najavljuju velik odaziv nacionalnih i međunarodnih start-upova iz područje razvoja visokih tehnologija, dolazak investitora iz Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Bugarske, Izraela te bogate novčane nagrade. Stvaranjem mreže start-upova, poslovnih anđela, institucija, mentora, studenata te uspješnih poduzetnika želi se potaknuti pozitivno poduzetničko okruženje u Gradu Zagrebu.

Partneri ovogodišnje konferencije Zagreb Connect su Razvojna agencija Zagreb – Tehnološki park Zagreb, Founder Institute, Zagrebački inkubator poduzetništva ZIP, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Europska poduzetnička mreža.

Pozivamo sve zainteresirane da kroz ovu konferenciju uđu u svijet inovacija i poduzetništva te na taj način predstave svoju ideju, unaprijede poslovanje i ostvare investiciju.

Prijave start-up timova i projekata bit će otvorene 17. kolovoza 2015. na službenim stranicama konferencije Zagreb Connect.

Izvor teksta i foto: Hamag Bicro

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više