Zanimljiv oglas za posao: „Tražim svoju Sheryl Sandberg“

Sheryl Sandberg je uzor ženama diljem svijeta. 2008. godine se pridružila Facebooku i počela raditi na poziciji COO, a samo u prve tri godine od njenog dolaska, Facebook je narastao na 800 milijuna korisnika i 2 milijarde godišnjih prihoda.

No, Sandberg nije uzor samo ženama, već i muškarci žele za sebe suradnika kao što je ona, pa tako i Jan Rezab, član uprave Goodbaby, kompanije koja proizvodi dječja kolica i auto sjedalice.

Privlačnim naslovom do šire publike

Rezab je i osnivač i izvršni direktor tvrtke Socialbakers koja se bavi marketingom na društvenim mrežama i zato zna kako objavom privuči pozornost. Upravo to je učinio na svom LinkedInu na kojem je objavio zanimljiv oglas za posao u kojem je naveo da traži svoju Sheryl Sandberg, koja će voditi s njim kompaniju Goodbaby.

Priznao je kako je upravo tim privlačnim naslovom htio postići da više ljudi pročita oglas jer je u potrazi za osobom koja će biti dobar suradnik u vođenju i koja bi kasnije u potpunosti preuzela vođenje poslovanja.

Iznimno poštuje Sandberg i smatra da je izgradila dobar odnos s Zuckerbergom.  Zato i on želi takvu osobu koja ima iskustva u toj industriji i nekog tko će proširiti njegovu viziju i učiniti ju boljom.

Smatra kako osnivači poduzeća griješe kad ne žele zaposliti nekog stručnog i iskusnog, no isto tako ističe kako je zapošljavanje pravih zaposlenika jako teško. Ipak, svjestan je svojih prednosti, ali i slabosti, i zato želi pomoć u vođenju i nekog tko će nakon 2 godine preuzeti njegov posao.

No, postoji i problem zašto Rezab ne može pronaći svoju Sheryl Sandberg, a to je mjesto obavljanja posla. Sjedište je u Pragu, a mali broj kandidata je spreman za odlazak u Češku.

No, u kompaniji Goodbaby su zaista fleksibilni pa se tako i selidba može dogoditi postepeno. „Kao lider – stvarno želite biti tamo gdje je vaša ekipa i gdje se sve aktivnosti događaju“, rekao je Rezab i dodao kako su se mnogi preselili u Prag zbog posla i kako su te selidbe dobro prošle.

Nadamo se da će uspjeti pronaći svoju Sandberg.

Foto: Financial Times – Drew Altizer/Flickr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -