Zaposlene mame, pronađite idealni način života!

Današnji stil života mnogih ljudi uglavnom se vrti oko njihove karijere.  Iz tog razloga se događa i da jedna od četiri zaposlene majke plače svaki tjedan jer je na rubu iscrpljenosti, što je pokazalo i istraživanje. Osim  toga, 80 posto njih osjeća da su pod pritiskom kako moraju stići obaviti sve što su isplanirale i “zacrtale” za određeni period, a njih 79 posto ima dojam kako gube „bitku s vremenom“ i zaostaju u obavljanju svojih dužnosti.

I zato umjesto da način života prilagođavamo poslu, trebalo bi biti obrnuto.

Bolji način života za zaposlene mame

Trenerica za zaposlene mame Liz McGrory savjetuje kako možete napraviti svoju viziju idealnog načina života.

Za početak procijenite koje su vaše osobne i profesionalne vrijednosti. Drugim riječima, zapitajte se što vam je važno. Pritom nemojte razmišljati o drugim zaposlenim mamama jer nešto što funkcionira kod njih, ne znači da će i kod vas jednako vrijediti. Svaka je osoba jedinstvena, ima svoju djecu, obitelj, dom, karijeru i aktivnosti i zato će i vaš način života biti jedinstven.

Primjerice, ako vam je obitelj najveća vrijednost, vaš bi stil života to trebao odražavati. Ukoliko je u vašem viđenju idealnog načina života fleksibilnost najveći prioritet, a vaš trenutni posao to ne omogućava, možda vam to može omogućiti neki drugi posao, pa ćete se više moći posvetiti obiteljskom životu.

Napravite svoj raspored, kako želite da izgleda vaš dan

Razmislite kako izgledaju vaša jutra? Probudite li se pune energije ili ste pod stresom?  Razmislite kako želite da vam započne dan, a svoja očekivanja i ciljeve zabilježite. Upravo će vas ti ciljevi gurati naprijed.

Jednako napravite i za mjesečni period, ili za nadolazeće blagdane. Sada je pravo vrijeme da razmislite kako će se vaš stil života promijeniti nabolje i poboljšati vrijeme provedeno s obitelji.

McGrory savjetuje da planirate i na godišnjoj razini. Ako vaša karijera ne ide u pravom smjeru, to također uključite u vaše planiranje. Ako nemate vremena posvetiti karijeri, savjetuje da iskoristite vrijeme kad imate pauzu za ručak, kad odlazite na WC, perete posuđe ili rublje.

Zabavite se s ovim i nemojte zbog straha odustajati. Ne razmišljajte o tome „Što ako…“ Budite hrabre i smione i razmišljajte o tome što želite, a ne ono što vam drugi žele. Sami stvarajte svoj put. „Lakše je reći, nego učiniti, ali ako prvo ne kažeš, kako ćeš to učiniti?“

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više